Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille – “Thelma + Louise”

© CPU – Toon Miermans

Dat de mannen van Bastille fan zijn van ietwat conceptuele albums werd afgelopen week nog maar eens duidelijk. Nadat ze met Wild World de draak staken met de commercialisering van de wereld en het daaropvolgende Doom Days een nachtje feesten moest voorstellen, nodigen de Britten ons nu uit in hun innerverse. In samenwerking met het fictieve bedrijf Future Inc. zorgt de band ervoor dat we afstand nemen van ons eigen universum, door toe te geven aan alle fantasieën die er door ons hoofd spoken. Op die manier wordt de betekenis achter vorige singles “Give Me the Future” en “Distorted Light Beam” dan ook veel duidelijker. Het ziet er dus naar uit dat we met het nieuwe “Thelma + Louise” nog dieper in ons eigen hoofd duiken, waar er sowieso een klein feestje zal ontstaan.

Met iets meer dan twee minuten op de klok lijkt de nieuwste creatie van Bastille als een sneltrein voorbij te razen. Toch begint “Thelma + Louise” redelijk rustig met een herkenbare baslijn die geleidelijk aan wordt vergezeld door heel wat catchy elektronische effectjes, waaronder een herwerkt synthlijntje van De La Souls “Me, Myself and I”. Het hek is pas echt van de dam als Dan Smith zich in het geheel mengt, waardoor we ook meteen in een stroomversnelling terechtkomen. De single bloeit plots open in een bijzonder dansbaar geheel, waarin we dan ook nog eens gigantisch makkelijk mee te zingen lyrics te horen krijgen. ‘Can you hear the sound of my heart exploding?’, vraagt de Brit zich af terwijl het feestje losbarst. De mannen van Bastille hebben de buitenwereld ingeruild voor hun eigen fantasie, waarin alles kan en alles mag!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1301 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bastille - Give Me The Future (★★½): Herkauwde hitjes

‘Eh, eyo eyo, eh, eyo eyo!’ Nog maar bij het lezen van de tekst, weet je al dat we het hebben over…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "Shut Off The Lights"

Bastille is het perfecte voorbeeld van zo’n band die bij zijn debuut een pak hits weet te scoren en zich dan door…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bastille - "No Bad Days"

Het lijkt erop dan Dan Smith heel positief in het leven staat dezer dagen. De nieuwste single van Bastille kreeg dan ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.