Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avril Lavigne – “Love It When You Hate Me” (feat. blackbear)

Bijna twintig jaar geleden stormde Avril Lavigne voor velen vanuit het niets naar de top. Ze was het ruigere antwoord op Christina Aguilera en Britney Spears. Niet alleen door haar stoere uiterlijk en de anarchistische trekjes, maar vooral door poppunk een extra poplaag te geven. Naarmate het succes van poppunk in het algemeen afnam naar het einde van de nillies, werd het ook voor Avril Lavigne moeilijker om zichzelf richting te geven en relevant te blijven. In 2015 viel ze ten prooi aan de ziekte van Lyme en had ze meer dan twee jaar nodig om hiervan te herstellen. In 2019 volgde dan nog Head above water, maar op dit album ging ze alle richtingen uit en leek haar sprookje stilaan geschreven.

In 2021 kwam poppunk echter terug boven water en was het opnieuw volledig aanvaardbaar om stevige gitaren en drums in je muziek te verwerken. Samen met deze trend verscheen ook Avril terug in de schijnwerpers, door samen met haar nieuwe partner MOD SUN “Flames” op de wereld los te laten. Nadien tekende ze een nieuw platencontract bij het label van Travis Barker, waardoor de cirkel helemaal rond was en Avril Lavigne nu terug kan doen waar ze goed in is.

Na “Bite Me” is er nu de tweede single “Love It When You Hate Me” uit haar zevende album Love Sux, dat op 25 februari uit zal komen. Op “Love It When You Hate Me” is de vintage Avril Lavigne bij vlagen te horen, met zanglijnen waarin het tempo wisselt. blackbear zorgt voor het rappende intermezzo op het nummer, vermits dit een vereiste lijkt te zijn in het nieuwe poppunktijdperk. Het intermezzo past echter perfect in het plaatje als hun stemmen wat verderop in het nummer samenkomen. Giet hierover een sausje met de ervaringen en invloeden van Travis Barker en alle elementen zijn aanwezig om te spreken over een van de beste singles die we in tien jaar te horen kregen van Avril Lavigne.

Het gaat dus snel in stijgende lijn voor Avril Lavigne sinds 2021. Laat het dan ook duidelijk zijn dat poppunk voor haar een speeltuin is, waarin ze het best schittert. We hadden niet meer durven hopen, maar het lijkt erop dat Love Sux toch iets wordt om naar uit te kijken!

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Simple Plan - Harder Than It Looks (★★★): Vrolijke poppunk met een donker randje

2022 is het jaar waarin Simple Plans debuut No Pads No Helmets… Just Balls zijn twintigste verjaardag viert. De vijf jonge gasten…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Machine Gun Kelly - mainstream sellout (★★★): Succesvol vasthouden aan zijn poppunkstatus

Van Machine Gun Kelly kan je zeggen wat je wil, maar dat hij een omstreden figuur is, is een open deur intrappen….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Avril Lavigne - Love Sux (★★★½): Terugkeer naar de vorm uit de hoogdagen

2002, exact twintig jaar geleden, veroverde de toen zeventienjarige Avril Lavigne de wereld met haar monsterhit “Complicated”, gevolgd door de al even…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.