Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Los Bitchos – “Pista (Fresh Start)”

© CPU – Mathias Verschueren

Los Bitchos heeft, inclusief deze nieuwe single, in totaal drie nummers op haar palmares staan, maar toch wordt de band al als een vaste waarde gezien binnen de muziekwereld. Dat hebben de dames natuurlijk helemaal aan zichzelf te danken, want de instrumentale muziek die het vijftal maakt, lijkt wel tot geluidsgolven omgezette zonnestraaltjes. Debuutplaat Let The Festivities Begin! laat dan ook nog maar weinig aan de verbeelding over, getuige ook eerste twee voorsmaakjes “Las Panteras” en “Good to Go!“. Wij zijn in elk geval al verkocht en iedereen die dat nog niet was, zal na het beluisteren van het nieuwe “Pista (Fresh Start)” ook ongetwijfeld fan worden van de Britse bende.

Een albumtitel als Let The Festivities Begin! spreekt eigenlijk al voor zich, en daar raken we dankzij deze nieuwste creatie nog wat meer van overtuigd. “Pista (Fresh Start)” duurt ietsje langer dan drie minuten, maar dat mocht gerust een pak meer zijn. De track komt op gang met een zomers gitaartje, waarvan we doorheen het nummer heel wat verschillende varianten te horen krijgen. Op de achtergrond lijkt het alsof we de dames horen kirren van spelplezier en dat werkt gigantisch aanstekelijk. Stilzitten is met andere woorden helemaal geen optie, want op dit Spaanse feestje toont Los Bitchos je alle hoeken van het plein. Wij kijken in elk geval al uit naar de zomer, want dit vijftal zal ongetwijfeld heel wat festivals kleur geven.

Let The Festivities Begin! verschijnt op 4 februari. Op 3 mei speelt Los Bitchos samen met La Luz en Melenas in de Botanique in het kader van Les Nuits.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2133 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Los Bitchos - "La Bomba"

Met hun excentrieke stijl wisten de vier dames die sinds 2017 samenhokken als Los Bitchos al vele harten te veroveren. De multiculturele…
InstagramLiveRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): De grote smeltpot

De laatste keer dat King Gizzard & The Lizard Wizard vertoefde in een Belgische concertzaal is geleden van oktober 2019, toen voor…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2022 die je niet mocht missen

Als artiest heb je maar één kans om jezelf te bewijzen aan de buitenwereld. Althans, zo lijkt het toch, want er zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.