Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lo Moon – “Raincoats”

Lo Moon leek even van de aardbol verdwenen te zijn maar keerde in november na een afwezigheid van drie jaar terug langs de grote poort. Het viertal uit Los Angeles werkte de afgelopen jaren in alle stilte aan een opvolger voor hun gelijknamige debuutplaat Lo Moon en die is nu eindelijk klaar. A Modern Life verschijnt op 25 februari en daarvoor werkte Lo Moon samen met producer Yves Rothman, die in het verleden ook al samenwerkte met Yves Tumor, Claud en Conan Gray. De eerste voorbode kregen we een aantal weken terug in de vorm van “Dream Never Dies” en nu krijgen we met “Raincoats” een nieuwe appetizer op ons bord.

Terwijl “Dream Never Dies” nog redelijk in dezelfde lijn lag van hun debuutplaat, verkent Lo Moon op “Raincoats” nieuw terrein. Het begin is een langgerekte intro die helemaal draait rond een opbouwende sfeer en de stem van Matt Lowell, maar daar komt halfweg het nummer verandering in. Percussie wordt toegevoegd en het geheel is iets minder dromerig dan we van Lo Moon gewend zijn. Het is ruiger en vooral verrassend duister bij momenten wat ervoor zorgt dat we er toch even moeten inkomen. Het einde is bombastisch en een tikkeltje chaotisch maar dat maakt “Raincoats” niet meer innemend. Veel wendingen en klanken maken van “Raincoats” niet de meest toegankelijke Lo Moonsong en we zijn dan ook zeer benieuwd welke richting het album zal uitgaan.

Op zaterdag 23 april speelt Lo Moon het voorprogramma van The War On Drugs in het Sportpaleis van Antwerpen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2028 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Lo Moon - "Water" & "Connecticut"

Het blijft een raadsel waarom Lo Moon nog steeds geen groot publiek weet aan te spreken. De band uit Los Angeles weet…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.