Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anxious – “In April”

© Mitch Wojcik

Anxious zou de naam van een goeie deathmetalband kunnen zijn, maar is eigenlijk gewoon een emo/hardcoregroepje uit Connecticut. De groep is al bezig sinds 2016, maar zal pas volgend jaar in januari een debuutalbum uitbrengen. Die komt er nadat er al heel wat ep’s verschenen en de band shows speelde met onder meer Fiddlehead. Het vijftal kon een contract verzilveren bij Run For Cover Records en nam Little Green House op samen met de frontman van The World Is A Beautiful Place And I Am No Longer Afraid To Die. Dat de band er goesting in heeft, bewijzen ze met nieuwe single “In April”.

Meteen de knuppel in het hoenderhok gooien, moeten ze bij Anxious gedacht hebben. De single begint direct erg snedig en dat is fijn, want op die manier ben je meteen mee in het verhaal dat de vijf schrijven. Met catchy hooks, goeie gitaarlijnen en vooral een duidelijke intensiteit is deze “In April” het beste werk dat we tot dusver van de groep hoorden. De single bevat namelijk heel wat energie en verveelt nergens. Zoals dat bij vele goeie emo/hardcorebands het geval is, voel je meteen de goesting om het geheel live te ervaren.

Op 21 januari verschijnt Little Green House.

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3485 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anxious - "Let Me"

Anxious een label geven is een onbegonnen werkje. Als we afgaan op de parade aan singles die we reeds te horen kregen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.