Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andy Bell – “Something Like Love”

© Andree Martis

Andy Bell deelt zijn naam met de frontman van Erasure, maar de twee zijn hele andere karakters. Voor eeuwig is zijn naam verbonden met Ride, één van de vaandeldragers van shoegaze rond 1990. Met energiek doch complex ritme- én leadwerk schreven de twintigjarige Britten moeiteloos enkele van de coolste songs uit die periode. Tien jaar later bestond de band echter al niet meer en ging Andy’s talent zo goed als verloren als bassist van het stagnerende Oasis. Toen ook deze laatste uit elkaar ging, probeerden de restgroep nog even vol te houden met Beady Eye, maar in 2014 moest ook deze het ontgelden. Vanaf 2015 maakte de Oxonian rustig zijn creatieve comeback. Hij bracht met Ride twee comebackalbums uit, speelde als dj en bedacht nu en dan eens een solonummer. Stilistisch houden deze werkjes het best braaf en vallen ze goed te vergelijken met die andere Britpopindividuen, zoals Gaz Coombes van Supergrass.

Anderhalf jaar geleden verscheen The View From Halfway Down en zijn tweede soloalbum, Flicker, is voorzien voor 11 februari. De plaat bevat nummers die al 25 jaar in een mentale doos verstopt zaten. De twee singles, “The Way You Used to Be” en “Something Like Love” klinken dan ook als melancholische nostalgie. Anders dan het gros van zijn vorige liedjes, die goed lijken op de psychedelische dreampop van The Stone Roses and Spiritualized, klinkt de nieuwste door en door als Rides bekendste riff, “Vapour Trail“. Zelfs de fletse ‘la la la’ lijkt in de sequel te zijn overgenomen, hoewel we niet weten of dit ironisch bedoeld is. Behalve dit kleffe detail klinkt het nummer wel heel aangenaam en volwassen. Blijkbaar heeft Andy in therapiesessies geleerd om naar zijn jeugd terug te kijken op zoek naar zijn levensvlam. Dat lijkt het idee achter Flicker te zijn. We verwachten er geen vulkaanuitbarsting van, maar een geurkaars is ook al fijn!

Facebook / Instagram / Twitter

Tracklist Flicker:

 1. The Sky Without You
 2. It Gets Easier
 3. World Of Echo
 4. Something Like Love
 5. Jenny Holzer B. Goode
 6. Way Of The World
 7. Riverside
 8. We All Fall Down
 9. No Getting Out Alive
 10. The Looking Glass
 11. Love Is The Frequency
 12. Gyre And Gimble
 13. Lifeline
 14. She Calls The Tune
 15. Sidewinder
 16. When The Lights Go Down
 17. This Is Our Year
 18. Holiday In The Sun

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

131 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Liam Gallagher - C'mon You Know (★★½): Wereldse performer, middelmatige songs

Liam Gallagher heeft een van de meest iconische stemmen uit de rockgeschiedenis. Love or hate him, je kan er niet omheen dat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Parliamo - "Echo in My Chamber"

Een maand na de release van hun vorige nummer “She’s Only Human” komt de Schotse band Parliamo alweer met een knaller die…
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (24 mei - 30 mei)

Wat een week! Muse kondigt een remix aan, het Belgian Festivals Run geeft een kijkje achter de schermen van festivals zoals Rock…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.