Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Social Scene – “Curse Your Fail”

© Richmond Lam

Canadese indielievelingen Broken Social Scene hebben spijtig genoeg geen nieuw album aangekondigd, maar komen in de plaats daarvan met een compilatie aan B-kantjes en andere zeldzaamheden. ‘Ugh’, denk je dan, maar met de eerste single van die rariteitenplaat, “This House Is On Fire”, toonde het collectief reeds dat dit geen poging is om enkel de portefeuille van de megafan nog eens open te kunnen trekken. Ook met “Curse Your Fail” bewijst de Broken Social Scene dat er nog meer dan genoeg verborgen parels op zolder liggen.

En dan bedoelen we niet dat “Curse Your Fail” goed is ‘voor een B-kant’. Nee, het nummer had even goed op hun zelfgetitelde plaat van 2005 kunnen staan, of zelfs op You Forgot It In People, hun meesterwerk. Het nummer is een outtake van de sessies die leidden tot Forgiveness Rock Record, hun voorlaatste album. Maar het roept zeker vlagen op van hun vroege nillies hoogdagen. Samen met Sebastien Grainger, een helft van de mede-Canadezen van Death From Above. Zijn invloed in “Curse Your Fail” is meteen merkbaar, want de drumbeat is ongelofelijk strak, swingend en meeslepend. Voor de rest vat deze single de hoogtepunten van de Broken Social Scene-discografie nog eens goed samen: wervelend, gelaagde instrumentatie, beklijvende zang en een wilde, quirky manier van doen met toch een tikkeltje melancholie. Ook meer casual fans kan dus worden aangeraden uit te kijken naar dit rariteitenalbum.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

147 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever - Endless Rooms (★★★★): Aangesterkt en uitgepuurd

Je kon er je klok bijna gelijk op zetten. Twee jaar gingen voorbij sinds hun tweede album Sideways To New Italy, en…
AlbumsRecensies

Tomberlin - i don’t know who needs to hear this… (★★★½): Knutselen met leegte

Sarah Beth Tomberlins onconventionele reis in de muziek heeft de weg vrijgemaakt voor haar diepzinnige, introspectieve liedjesteksten. Van het loskomen van haar…
AlbumsRecensies

Crystal Eyes - The Sweetness Restored (★★★): De klok uit het oog verloren

Even klaarheid stellen voor de liefhebbers van zware metalen: deze review heeft betrekking op de Canadese indierockband Crystal Eyes en die is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.