Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Broken Social Scene – “Curse Your Fail”

© Richmond Lam

Canadese indielievelingen Broken Social Scene hebben spijtig genoeg geen nieuw album aangekondigd, maar komen in de plaats daarvan met een compilatie aan B-kantjes en andere zeldzaamheden. ‘Ugh’, denk je dan, maar met de eerste single van die rariteitenplaat, “This House Is On Fire”, toonde het collectief reeds dat dit geen poging is om enkel de portefeuille van de megafan nog eens open te kunnen trekken. Ook met “Curse Your Fail” bewijst de Broken Social Scene dat er nog meer dan genoeg verborgen parels op zolder liggen.

En dan bedoelen we niet dat “Curse Your Fail” goed is ‘voor een B-kant’. Nee, het nummer had even goed op hun zelfgetitelde plaat van 2005 kunnen staan, of zelfs op You Forgot It In People, hun meesterwerk. Het nummer is een outtake van de sessies die leidden tot Forgiveness Rock Record, hun voorlaatste album. Maar het roept zeker vlagen op van hun vroege nillies hoogdagen. Samen met Sebastien Grainger, een helft van de mede-Canadezen van Death From Above. Zijn invloed in “Curse Your Fail” is meteen merkbaar, want de drumbeat is ongelofelijk strak, swingend en meeslepend. Voor de rest vat deze single de hoogtepunten van de Broken Social Scene-discografie nog eens goed samen: wervelend, gelaagde instrumentatie, beklijvende zang en een wilde, quirky manier van doen met toch een tikkeltje melancholie. Ook meer casual fans kan dus worden aangeraden uit te kijken naar dit rariteitenalbum.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

162 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Rock Eupora - Pick At The Scab (★★★½): Oude wonden, nieuwe vondsten

Rock Eupora, dat is eigenlijk gewoon de dertigjarige Amerikaan Clayton Waller die in zijn eentje fuzzy indierock schrijft, opneemt en uitbrengt. Sinds…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Cab for Cutie - “Foxglove Through The Clearcut”

De Amerikaanse band Death Cab for Cutie heeft met meer dan een handvol albums een serieuze stempel gedrukt op de indierockscène. Van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.