Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blaudzun – “WIDE OPEN”

De Nederlander Blaudzun draait anno 2022 alweer behoorlijk wat jaartjes mee. In 2008 kwam namelijk al zijn gelijknamig getitelde debuutalbum uit. Daarna bracht hij nog eens zeven langspelers uit. Zijn laatste wapenfeit was Musik ungeklärter Herkunft: een album dat speciaal gemaakt was voor de expositie Cobra. Zijn nieuwste album LONELY CITY EXIT WOUNDS verschijnt op 22 januari. Hiervan was de eerste single “REAL HERO” afgelopen april al te horen, waarna gaandeweg het jaar nog vier andere nummers volgden. Als laatste voorgerecht voor de nieuwe plaat schotelt Johannes Sigmund ons nu “WIDE OPEN” voor: een prettig klinkend, pakkende popsong.

Het liedje opent direct met een korte, aanstekelijke riff waarin de synthesizer de bovenhand heeft. Verder horen we tijdens het eerste couplet een redelijk rechttoe rechtaan drum- en baspartij en is er, wat meer op de achtergrond, ook een akoestische gitaar te horen. De vorm van het nummer kent voor de rest niet veel verrassingen. Het is zeer toegankelijk, waarin keurig binnen de lijntjes gekleurd wordt. Misschien wel iets te netjes. Na het refrein is er nog wel een instrumentaal moment waarin het er even op lijkt dat er voor meer spanning wordt gezorgd, maar ook hier blijft het allemaal keurig binnen de kaders. Enerzijds kan dit misschien wat teleurstellen, maar het zorgt er wel voor dat het geheel zeer open klinkt en gewoon prettig is om naar te luisteren. Van de nieuwste nummers is “WIDE OPEN”, na “REAL HERO”, dan ook het meest radiovriendelijk. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat we deze nog voorbij horen komen op de ether, wat er ongetwijfeld voor zal zorgen dat de aanstekelijke riff nog vaak nagefloten zal worden.

Op 19 maart heeft Blaudzun een optreden gepland staan in de AB Club. Alle andere data van Blaudzuns clubtour vind je hier.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aarde Aan Daan - "Verrassing"

Wie denkt dat enkel oubollige liedjes in het Nederlands geschreven worden is eraan voor de moeite. Dat bewijst Aarde Aan Daan die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natalie Jane - "Tattoos"

Natalie Jane is een heus TikTok-fenomeen die fans verzamelde met nummers te coveren in grote parkings. Die bevatten een goede akoestiek voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.