Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blaudzun – “WIDE OPEN”

De Nederlander Blaudzun draait anno 2022 alweer behoorlijk wat jaartjes mee. In 2008 kwam namelijk al zijn gelijknamig getitelde debuutalbum uit. Daarna bracht hij nog eens zeven langspelers uit. Zijn laatste wapenfeit was Musik ungeklärter Herkunft: een album dat speciaal gemaakt was voor de expositie Cobra. Zijn nieuwste album LONELY CITY EXIT WOUNDS verschijnt op 22 januari. Hiervan was de eerste single “REAL HERO” afgelopen april al te horen, waarna gaandeweg het jaar nog vier andere nummers volgden. Als laatste voorgerecht voor de nieuwe plaat schotelt Johannes Sigmund ons nu “WIDE OPEN” voor: een prettig klinkend, pakkende popsong.

Het liedje opent direct met een korte, aanstekelijke riff waarin de synthesizer de bovenhand heeft. Verder horen we tijdens het eerste couplet een redelijk rechttoe rechtaan drum- en baspartij en is er, wat meer op de achtergrond, ook een akoestische gitaar te horen. De vorm van het nummer kent voor de rest niet veel verrassingen. Het is zeer toegankelijk, waarin keurig binnen de lijntjes gekleurd wordt. Misschien wel iets te netjes. Na het refrein is er nog wel een instrumentaal moment waarin het er even op lijkt dat er voor meer spanning wordt gezorgd, maar ook hier blijft het allemaal keurig binnen de kaders. Enerzijds kan dit misschien wat teleurstellen, maar het zorgt er wel voor dat het geheel zeer open klinkt en gewoon prettig is om naar te luisteren. Van de nieuwste nummers is “WIDE OPEN”, na “REAL HERO”, dan ook het meest radiovriendelijk. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat we deze nog voorbij horen komen op de ether, wat er ongetwijfeld voor zal zorgen dat de aanstekelijke riff nog vaak nagefloten zal worden.

Op 19 maart heeft Blaudzun een optreden gepland staan in de AB Club. Alle andere data van Blaudzuns clubtour vind je hier.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ellie Goulding - "By The End Of The Night"

Ellie Goulding zette gedurende enkele jaren de hitlijsten in vuur en vlam met nummers als “Burn” en “Love Me Like You Do“….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Natalie Jane - "seeing you with other girls"

Natalie Jane wist al heel wat te bereiken in haar korte carrière, ook al is ze slechts achttien jaar. Ze deed mee…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OSKI - "Insecure"

De eerste stenen legde hij tijdens zijn The Voice Kids-deelname in 2015, maar intussen is zijn weg als professionele artiest geplaveid. OSKI,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.