Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blaudzun – “REAL HERO”

In 2014 kwam Blaudzun de grens over gestormd met zijn gigantisch aanstekelijke hit “Promises of No Man’s Land”. Hij schopte het zelfs even tot begintune van De Buurtpolitie, maar deemsterde op muzikaal vlak toch even uit onze aandacht. Af en toe dook hij nog eens op in wielerprogramma’s als Vive le Vélo, waarin hij als fervent wielerliefhebber zijn licht liet schijnen over de Tour de France, maar daar bleef het ook bij. Ondanks de weinige media-aandacht bleef de Nederlander wel muziek maken, met in 2019 bijvoorbeeld nog een klassieke plaat. Nu komt hij voor het eerst in bijna twee jaar terug met “REAL HERO”.

De single is een ode aan iedereen die het leven de moeite waard maakt en dat is dan ook duidelijk hoorbaar. Met een opgewekte akoestische gitaar wordt het nummer vrolijk op gang getrokken. Blaudzun heeft een soort melancholische toets in zijn stem, die het geheel toch ook een emotionele toets geeft. Dat mag je redelijk letterlijk nemen, aangezien de Nederlander de inspiratie haalde bij het zieke zoontje van een van zijn beste vrienden, dat de ziekte uiteindelijk niet overleefde. Een eerbetoon aan het leven dus, en daardoor probeerde hij een positieve boodschap te geven als antwoord op alle ellende in de wereld. Fijne synths, energetische refreinen en vooral heel veel herkenbaarheid. Blaudzun leek even weggezakt te zijn, maar toont met “REAL HERO” dat hij er weer helemaal staat.

Het nummer is overigens de eerste single van Blaudzuns nieuwe album LONELY CITY EXIT WOUNDS dat er binnenkort aankomt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1757 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
InstagramLiveRecensies

Blaudzun @ Ancienne Belgique (AB Club): Hoopvolle euforie met een sprankeltje glitter

Over precies drie dagen viert Deens voormalig wielrenner Verner Blaudzun zijn 76ste verjaardag. De man heeft onder andere een Olympische medaille in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #33

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.