Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Flower – “Morning in the Jungle” (feat. Meskerem Mees)

© CPU – Jan van Hecke

Black Flower doet wellicht niet meteen een belletje rinkelen bij de gemiddelde Vlaming. Het Belgische vijftal heeft nochtans al verschillende albums op zijn palmares staan en bevat leden van onder meer De Bieren Gieren en dEUS. De groep laat zijn muziek graag beïnvloeden door elementen van over de hele wereld, waardoor het heel werelds aanvoelt. Voor zijn nieuwste single ging Black Flower op zoek naar een mooie stem en zo kwam het uit bij Meskerem Mees, mogelijks de muzikale revelatie van 2020. Dat het resultaat prachtig is, zal niemand verwonderen.

Bij een eerste luisterbeurt gaat onze aandacht tijdens “Morning in the Jungle” vooral naar de stem van Meskerem Mees. Tijdens de gesproken stukken doet ze wat denken aan de manier waarop Emma Corrin spreekt als Diana in The Crown, maar dan net iets intiemer. Die intimiteit weerspiegelt zich ook in de rustige muziek. Een simpele basis wordt overgoten met idyllische geluiden, waardoor er een hemelse mengeling ontstaat van blaasinstrumenten, Meskerem Mees en nog meer magische geluiden. “Morning in the Jungle” is een prachtig nummer waarbij je je gedurende vijf minuten kan afschermen van de drukke wereld en verdwijnen in een warme cocon.

Black Flower: Facebook / Instagram

Meskerem Mees: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

957 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

ESNS Exchange geeft Belgische artiesten een plaats op Europese podia

Eurosonic Noorderslag kan worden omschreven als het grootste showcasefestival van Europa. Jaarlijks komen er honderden Europese bands af om daar de wereld…
AlbumsRecensies

Meskerem Mees - Caesar (★★★★): Tot keizerin gekroond

De carrière van Meskerem Mees gaat als een raket. In 2020 won ze nog Humo’s Rock Rally en ondertussen heeft ze met…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.