Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billy Talent – “Judged”

© CPU – Matthias Engels

Sinds het einde van 2019 brengt Billy Talent af en toe een single uit om zijn zesde album Crisis of Faith aan te prijzen. Na meer dan twee jaar wachten en ontelbare keren uitgesteld (u kan de reden alvast raden) te zijn, mogen we op 21 januari het nieuwe album eindelijk verwelkomen. We kregen reeds eerder de leuke samenwerking “End of Me” met Rivers Cuomo (Weezer) te horen en ook “I Beg to Differ (This Will Get Better)” is een song die zich zonder problemen staande houdt in het oeuvre van de Canadese punkrockers.

“Judged” is een old school Billy Talent punkrocknummer dat afklokt op net iets meer dan anderhalve minuut. Veel tijd om stil te vallen is er dus niet, en dat doet het dan ook geen enkele seconde. De titel brandt constant als een strijdkreet doorheen de song en zanger Benjamin Kowalewicz schreeuwt de longen uit zijn lijf zoals we het hem al lang niet meer hebben horen doen. Billy Talent bewijst anno 2022 met deze “Judged” dat het nog steeds rockt als vanouds. Zelden klonken de mannen zo rechtlijnig en krachtig dynamisch als hier. De vorige singles belichtten vooral de zachtere kant van de band en door zijn snedigheid zorgt deze “Judged” voor het ideale tegengewicht. Daardoor verdient het zijn plekje op Crisis of Faith dubbel en dik.

Het geduld van de fans wordt op 21 januari eindelijk beloond. Speciaal voor de diehardfans organiseren ze een speciaal evenement aan de vooravond van de release. Tickets hiervoor kunnen niet gekocht worden, maar worden verloot. Inschrijven kan op de bands website tot 13 januari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Jera on Air 2023 (Festivaldag 1): Na regen komt vuur

De donderdagavonden van Jera on Air en goede weersvoorspellingen gaan al enige tijd niet bepaald hand in hand samen. Waar vorig jaar…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 4): Naar de Hell(mut) en terug

De tijd van droogte is officieel voorbij en zo kreeg ook Graspop gisteren een aantal buien over de vloer. Het wisselvallige weer…
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.