Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martioanen – “Moeder Bleit”

© Phatmark Collective

Diep verscholen in West-Vlaanderen timmert hiphopcollectief Phatmark dik tien jaar aan de weg om lokale hiphopscenes met elkaar te verenigen. Je kent ze misschien van De Bestn Vant Westn, Cypher Time invites, de West Vloams Vo Je Fretter-merchandise of als het management van de Grafgravers. 2022 lijkt voor Phatmark een druk jaar te worden. Na de release van hun eigenste hiphopkoningin Aminah, is de beurt nu aan de Martioanen. De Martioanen is Samoerai, Tovenoare en multi-instrumentalist Saimn-I. Drie jaar geleden ontmoetten de marsmannen elkaar tijdens een spontane opnamesessie. Samen schreven ze een zestiental tracks waarmee ze terstond onze aardse podia afschuimden. Afgelopen zomer hoorden we van die opnamessessie reeds “De 1ste Martioanen“. In 2022 mogen we ons daarentegen verwachten aan een debuut waarvan “Moeder Bleit” de tweede single is.

Het cliché wil dat ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Zoals we gewoon zijn van Samoerai en Tovenoare rappen beide MC’s ook voor de Martioanen in het ‘t plat West-Vlams. Eens je daar voorbij luistert, merk je echter op dat de groep gebeiteld is uit de zogenaamde ‘conscious rap’-stroming, dat het handelsmerk is van Grandmaster Flash, Public Enemy of recenter Slowthai. De teksten gaan dan ook onder andere over rauwe emoties en menselijke hypocrisie inzake overbevissing, klimaatrampen en sociale media. Om toch niet helemaal in tristesse te vervallen, laat Saimn-I de vinylplaten lekker wapperen. Zijn cut- en scratchtechnieken verdienen niet onze minste aandacht want ze zijn de katalysator tussen de bars van Samoerai en Tovenoare. Ook liefhebbers van de oldskool hiphop weten dus nu aan welk adres ze moeten zijn. We geloven stellig dat er leven is op Mars.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…
AlbumsRecensies

Denzel Curry - Melt My Eyez, See Your Future (★★★★): Een mannelijke man reikt naar de andere kant

Elk genre zijn contraire helden, en zo ook Denzel Curry. Talloze memes werden reeds gewijd aan Curry’s nummers, gezichtuitdrukking of uitspraken, waarmee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.