Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabrielle Aplin – “Skylight”

Gabrielle Aplin is een Engelse singer-songwriter die al bijna een decennium meegaat. Haar ster rees snel in haar thuisland, maar toch bleef het voorspelde grote succes uit. Dit resulteerde in een breuk met platenfirma Parlophone in 2017 en een stilte van vijf jaar, tot ze vorig jaar haar derde album Dear Happy uitbracht, waar ze haar meer hitgevoelige kant opzocht. Vandaag bezorgt Aplin ons een kerstcadeau met haar nieuwe single “Skylight”.

Op “Skylight” gaat Gabrielle Aplin opnieuw weg van het popgeluid dat zo prominent aanwezig was op Dear Happy. Het nummer klinkt zwoeler en leunt dichter aan tegen soul en jazz, met andere woorden een kant die we tot op heden nog niet van haar te horen kregen. Haar prachtige stem krijgt ons mee op de vibe die gecreëerd wordt gedurende vier minuten, maar om de een of andere reden voelt het toch wat onwennig aan. De rust die de melodie uitdraagt, matcht wel met de tekst waarin de liefde wordt bewierookt en de nadruk ligt op het genieten van dit moment.

Voor de doorwinterde Aplin-fan is het toch weer even wennen, maar ze bewijst weer dat ze meer in haar mars heeft. Dat artiesten evolueren en zich blijven heruitvinden, is iets dat we enkel kunnen aanmoedigen, maar soms is het wel beter te verteren als het met kleine stapjes gaat. Benieuwd of ze deze weg blijft bewandelen of toch op haar stappen terugkeert met de volgende nummers.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WILSN - "I Got You"

WILSN verscheen al een tijdje geleden op onze berenradar en scoorde goede punten door haar gezellige muziek. Haar nummers bevatten steeds een…
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsRecensies

Grace Cummings - Ramona (★★★★½): Gracieus, groots, geweldig

We schreven het vroeger al en we herhalen het nog eens: Grace Cummings heeft een dijk van een stem. De Australische singer-songwriter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.