Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Worry Club – “Pretty Face”

Worry Club, het collectief rond de Amerikaanse Chase Walsh, begon vorig jaar met het omzetten van persoonlijke beproevingen en problemen in ongelooflijk aanstekelijke bedroompopnummers. Walsh’ slaapkamerstudio werd een toevluchtsoord en de muziek die hij schreef werd zijn copingmechanisme. In 2021 bracht Worry Club reeds vijf nieuwe singles uit, met hun nieuwste single “Pretty Face” vervolledigen ze dat rijtje. Walsh is verantwoordelijk voor het creëren van een geluid dat ze hun eigen kunnen noemen: hij bespeelt elk instrument, schrijft elke songtekst en zingt elke regel. En dan is er Zack Zagula, de creatieve directeur van het collectief, die alles tot leven moet brengen.

Het uit Chicago afkomstige collectief Worry Club is niet doorsnee. Met de altijd populaire bedroompop als uitgangspunt kiezen ze voor een unieke benadering mede dankzij hun liedjesteksten die het taboe rond mentale gezondheid behandelen. Walsh haalde eerder zelf aan dat hij zijn muziek gebruikt als een middel om sommige van zijn negatieve gedachten uit zijn hoofd te krijgen.

Worry Club bouwt in “Pretty Face” een wereld op doordrenkt met een authentieke, melancholische sfeer die in elke melodie weerklinkt. Door zijn kwetsbaarheid te kanaliseren, is de single een testament van het vermogen van Walsh om sonische landschappen te creëren waarin luisteraars willen verdwalen, met hooks die zich onder je huid nestelen en weigeren om weg te gaan. Spelend met toonhoogte, toon en een unieke dromerige atmosfeer, legt “Pretty Face” de macht in handen van Walsh, waardoor hij zijn meest authentieke zelf kan zijn. Ook hier streven ze ernaar een uitlaatklep te zijn voor wie zich minder alleen wil voelen in een uiterst overweldigende wereld. Worry Club bewijst een band te zijn waar je naadloos in kunt vluchten. Het maakt niet uit waar en wanneer, hun muziek is slechts een klik verwijderd.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 
Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Cosmos – “One Year Stand”

Frankie Cosmos brengt met het nummer “One Year Stand” hun eerste single van 2022 uit. De Amerikaanse rockgroep rond zangeres Greta Kline…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single No Frills – “Copy Cat”

No Frills, een vierledige band afkomstig uit Toronto, brengt met “Copy Cat” de vierde single van hun debuutalbum Downward Dog uit. Dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.