Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAEVN – “Open Hearts” (feat. Birdy)

Onder de naam HAEVN maken Jorrit en Marijn al enkele jaren rijkelijk gearrangeerde popliedjes die de soundtrack vormen voor een zelf te verzinnen verhaal. De ervaring van Jorrit als filmcomponist en de warme vocalen van Marijn komen zo op een wonderlijke manier samen. Met hun debuutplaat Eyes Closed wisten ze vooral in eigen land heel wat zieltjes te winnen, maar ondertussen zien de Nederlanders het duidelijk groter. Voor hun nieuwe single “Open Hearts” werkten ze samen met Francis ‘Eg’ White, de producer achter onder meer Adele en Florence and the Machine, en Birdy. Die laatste bracht eerder dit jaar nog een bijzonder aangename plaat uit: Young Heart. We blijven dus een beetje in thema met deze samenwerking die tevens ook de soundtrack is voor de nieuwjaarscampagne van de Nederlandse Staatsloterij.

Al vanaf de begintonen van “Open Hearts” wordt het beeld opgewekt van een warm haardvuur, fleece dekentjes en sneeuwvlokken die de wereld bedekken met een magisch wit tapijt. Kerstmis is nu echt binnen handbereik. Echt grote verrassingen krijgen we dan ook niet, tot Marijn en Birdy samen zingen en hun stemmen op een ongekende manier bij elkaar blijken te passen. Er is ook duidelijk aandacht besteed aan het behouden van de eigen stijl van zowel HAEVN als Birdy. Zoveel wordt duidelijk in de tweede helft van het nummer wanneer het geheel grootser klinkt en moeiteloos tussen de liedjes op Birdy haar laatste album zou passen. “Open Hearts” gaat over de isolatie en eenzaamheid die heel wat mensen in deze tijden voelen. Gevoelens die ook anno 2021 nog steeds onvoldoende benoemd worden. Met deze single geven de artiesten dan ook samen een stem aan de nood die je kan hebben aan connecties met anderen. ‘Als het niet goed is, is het niet het einde’, aldus HAEVN.

HAEVN: Facebook / Twitter / Instagram / website
Birdy: Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Ryder - "Riverbed" (feat. Birdy)

Nog geen twintig lentes en al twee albums uit, niet veel mensen doen het, maar Matt Ryder heeft dat ondertussen wel al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAEVN - "Holy Ground"

Het is ondertussen al vier jaar geleden dat het Nederlandse duo HAEVN het gezellige debuutalbum uitbracht. Wat ooit begon als een soundtrack…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Birdy - Young Heart (★★★★): Breekbaar en sfeervol

Tien jaar geleden werd onze radio opeens bestormd door een prachtige, breekbare cover van Bon Iver zijn “Skinny Love”. De toen veertienjarige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.