InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Huracan – “Dobermann Multiverse”

Als je voor je bandnaam inspiratie haalt bij de Mayacultuur, dan kan je maar beter zorgen dat de muziek even episch en apocalyptisch tegelijk is als het lot van deze ooit zo prominente beschaving. Huracan is dan ook de Mayagod van wind, storm én vuur. Tegenwoordig is deze oude godheid echter gereïncarneerd in de gedaante van een vierkoppig beest dat sinds enkele jaren de Belgische undergroundscene aan flarden scheurt. Zowel hun titelloze debuut Huracán als de opvolgende ep Realm of Instability uit 2017 oogstten succes, waarvan twee nummers de charts haalden in de Zwaarste Lijst van Studio Brussel van dit jaar. Sinds deze zomer werken de mannen hard aan hun nieuwe album, waarvan het stevige “Bruises” in juni een eerste exponent was. Voor deze plaat, die uitkomt in 2022, gaan ze op zoek naar (nog) meer dynamiek en uitdieping van hun sound. Producer Wim Reygaert (Drums Are For Parades) zorgt ervoor dat Huracan hiervoor uit zijn comfortzone treedt en het eigen repetitiekot zorgt alvast voor de nodige ruimte voor experiment en inspiratie.

In het kader van de nieuwe plaat, die vrij apart We Are Very Happy zal heten, brengt Huracan de nieuwe single “Dobermann Multiverse” uit. Dit zinderende nummer sleurt ons zes minuten mee doorheen stonercountry, waarbij de strakke gitaren en meerstemmige lyrics in elkaar vloeien zoals de Coloradorivier doorheen de onherbergzame Grand Canyon. Na een prikkelende intro worden we meteen om de oren geslagen met een dynamische sound die af en toe afwisselt met een sludgemomentje en enkele energieke screams. Halfweg neemt het nummer een spannende tempowisseling. Onder invloed van onheilspellende drums, synths en zelfs djembés worden we op onze wenken bediend, wanneer het bonte amalgaam als een laatste puzzelstuk uiteindelijk in elkaar valt. De afgemeten productie van deze song resulteert in een zeer volwassen sound die tegelijk opzwepend als beheerst overkomt. Hun ambitie voor de nieuwe plaat onderstreept Huracan bovendien door de ontwikkeling van het artwork, een prachtig werk van visueel kunstenaar Charles DeGeyter. Nu de plaat nog, We Are alleszins Very Curious!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

73 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thank - "Good Boy"

Thank is een vijfkoppige postpunk/noiserock band uit Leeds. Ze brachten al enkele ep’s uit, maar nu is het tijd voor hun debuutalbum….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…
AlbumsRecensies

It It Anita - Sauvé (★★★★½): Kwaliteitsvol lawaai op verschillende voedingsbodems

Een album bespreken is soms een lastige klus. Er zijn zo van die platen die je onmogelijk kan plaatsen na één luisterbeurt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.