Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Parks, Squares and Alleys – “1312”

Parks, Squares and Alleys is een muzikaal project rond de Russische singer-songwriter Sergey Khavro. Hij vergelijkt zijn muziek met het teleporteren van de LA-native indiescene naar de andere kant van de wereld (namelijk Moscow, waar Sergey woonachtig is). Vanaf 2014 wordt Sergey op het podium vergezeld door de muzikanten van de indieband Mari!Mari! en veranderde zijn one-man project in een complete liveband. Hoewel de muziek van Parks, Squares and Alleys vooral Russische lyrics bevat, koos de band er deze keer voor om een Engelstalig nummer uit te brengen.

“1312” doet ons vanaf de eerste noot al opstaan en dansen doorheen onze woonkamer. Met de catchy melodie, zweverige synths en subtiele drums is het onmogelijk om stil te blijven zitten. De meerdere lagen vocals maken het dromerige gehalte van deze track helemaal compleet. Hoewel “1312” erg poppy en vrolijk klinkt, is de boodschap achter het nummer echter veel complexer en donkerder. In zijn nieuwe single kaart Parks, Squares and Alleys de wanpraktijken van de Russische politie aan: ‘Don’t hide your heart behind this armor, I have no weapon and it’s not your war.’ Naar het einde van het nummer horen we een kinderlijk stemmetje ‘ACAB 1312’ zingen, wat zoveel betekent als ‘all cops are bastards’. Door de combinatie van een ijzersterke boodschap en een catchy melodie brengt Parks, Squares and Alleys een nummer dat we voorlopig even op repeat laten staan.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.