Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maya Hawke – “Blue Hippo”

Voor actrice Maya Hawke – bekend van de Netflixserie Stranger Things – was het een buitenkansje om muzikante te worden. Als kind hield ze reeds van het neerpennen van poëzie en al snel begon ze zelf nummers te schrijven. Haar nieuwe single “Blue Hippo” is bewijs van de poëtische gave die de Amerikaanse singer-songwriter bezit: het nummer is bedachtzaam en ingetogen, met een emotioneel indringende liedjestekst vergezeld door Hawkes vederlichte stem. “Blue Hippo” is de opvolger van haar debuutalbum Blush uit 2020.

Maya Hawke schreef de tekst van “Blue Hippo” eigenhandig en bewijst hiermee een bekwaam ontdekkingsreizigster te zijn van de vele vormen die liefde kan aannemen. Het folkgeïnspireerde nummer lijkt hierdoor net een passage uit Maya’s dagboek, waardoor ze je naar binnen trekt en omhult in haar knusse wereld van zelfreflectie. Hawke doet dit zonder één woord betekenisloos te laten, waardoor “Blue Hippo” voelt als een delicate gedeelde ervaring met gracieuze authenticiteit. Ze gaat aan de slag met een bijna natuurlijk geluid dat overkomt als een adempauze tussen alle overcomplexe muziek die snel slordig kan lijken in de veroveringstocht naar originaliteit.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Maya Hawke – MOSS (★★½): Oprecht, maar zeemzoet

Maya Hawke is de dochter van Hollywood-royalty Uma Thurman en Ethan Hawke. Zo’n afkomst hebben creëert natuurlijk kansen, maar staat daarom nog…
InstagramLiveRecensies

Fleet Foxes @ De Roma: Onderdompelen in een bad van hemelse harmonieën

Fleet Foxes bestaat intussen al bijna twintig jaar, maar heeft op die lange periode slechts vier langspelers en twee eps op de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Mountain Goats - Bleed Out (★★★½): Nerdy liefdesbrief aan oude actiefilms

De Amerikaanse indiefolkband The Mountain Goats gaat nu al bijna drie decennia lang mee en brengt quasi jaarlijks een album uit zonder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.