Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ezra Collective – “More Than A Hustler” (feat. Novelist)

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat we nog nieuw werk van Ezra Collective hoorden. Dit wil niet zeggen dat het vijftal heeft stilgezeten, zo is Femi Koleoso de livedrummer bij Gorillaz, terwijl Ife Ogunjobi Burna Boy bijstaat en Joe Armon-Jones samen met Mick Jenkins in de studio zat. De jazzband heeft zijn liefde voor grime nooit onder stoelen of banken gestoken, waardoor het eind vorig jaar tot een samenwerking met Jme en Swindle kwam in de vorm van het opzwepende “Quest for Coin II”. Deze lijn wordt doorgetrokken op het nieuwe “More Than A Hustler”, want deze keer mag Novelist het mooie weer komen maken.

“More Than A Hustler” start met zware drums, terwijl Joe Armon-Jones en James Mollison er met hun keyboard en saxofoon dreigende elementen aan toe voegen. De bars van Novelist zijn al even grimmig, waardoor we ons precies in een donker steegje van de Londense buitenwijken wanen. De mannen drijven het tempo naarmate het nummer vordert alsmaar op om te eindigen met een opzwepende sax die de grimmige sfeer naar de achtergrond verdrijft. Ook deze keer toont Ezra Collective weer aan dat de grens tussen jazz en grime over een dunne lijn loopt en de twee genres perfect gecombineerd kunnen worden.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
LiveRecensies

Ezra Collective @ Ancienne Belgique: Extatisch familiefeest

Dat jazz de laatste jaren zijn weg (terug) heeft gevonden naar het grotere publiek kunnen we alleen maar toejuichen. Het begrip dekt…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ezra Collective – “Life Goes On" (feat. Sampa the Great)

Ezra Collective heeft groot nieuws. Nadat ze enkele maanden geleden een stevig feestje bouwden op CORE Festival  en een tweetal weken later…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.