Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Milk TV – “Anorak”

Milk TV nestelt zich al even in onze nu door kerstmarktstalletjes overrompelde hoofdstad Brussel. De band bestaat uit Matthieu Peyraud als zanger en bassist, Casper De Geus als gesnorde en genekmatte gitaarsolist en ten slotte de even gesnorde Thomas Vaccargiu achter zijn drumstel. Het allegaartje van artiesten combineert allerlei lijpe geluiden tot een nog lijpere sound. Onder meer door het maken van de vele verschillende lawaaitjes, bliepjes en bloepjes, die soepel samengaan met de nowave postpunk van de muzikanten, maken ze hun eigen geluid. Het trio ruikt sterk naar acts als PEGA, XTC, de Japanners van Polysics en de dame achter bontridders. Onder EXAG Records brengen ze een dubbele single uit, waarvan de eerste vandaag in onze oren komt glitchen.

Die single draagt de naam “Anorak” en is even kleurrijk als de muziekvideo die erbij wordt geleverd. Of Milk TV ermee op MTV zou komen, is een goede vraag, maar wij luisteren alvast graag naar het liedje. De vreemde, hoekige tot zelfs bijna krakkemikkige, door doe-het-zelf-vaders aan elkaar gelijmde sound werkt wonderbaarlijk goed! Dat misschien omdat de bevreemdende elementen net dicht genoeg bij een (tussen haakjes) normaal nummer liggen om ons bezig te houden. Een simpel refrein wordt telkens weer opgevolgd door een warrige heisa. Als deze band in een strip zou bestaan, dan was Knives Chau al lang verliefd op alle bandleden! Tot onze spijt is dat niet het geval, maar gelukkig kunnen wij in het echt ook verknocht geraken aan deze unieke spelers.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cymande @ Ancienne Belgique (AB): Muziek is dé boodschap

Na ruim een halve eeuw krijgt Cymande eindelijk de waardering en erkenning die ze eigenlijk al van meet af aan hadden verdiend….
InstagramLiveRecensies

Altın Gün @ Ancienne Belgique: Zwoel afscheidsfeestje

De Anatolische pyschedelische rockformatie Altın Gün was gisteren opnieuw in het land. Het zestal dat voor 4/6 bestaat uit Nederlandse muzikanten en…
InstagramLiveRecensies

Mother Mother @ Ancienne Belgique (AB): Op moeders wijze

Mother Mother verkeert volop in de renaissance van haar carrière. Lange tijd was de band weggedeemsterd in de (even grofweg geformuleerd) onbeduidendheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.