Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YĪN YĪN – “Nautilus”

© CPU – Leni Sonck

De zon staat vandaag amper acht uurtjes boven de horizon en dat zag YĪN YĪN als de uitgelezen kans om wat licht te brengen in die gure duisternis. De Maastrichtse band met muzikale invloeden van over de hele wereld heeft zelfs een nog grotere verrassing: ze heeft met The Age of Aquarius een nieuwe plaat af. Rond de precieze details van dat album moeten we vooralsnog in het duister tasten, al weet het viertal ons met zijn nieuwste creatie “Nautilus” zeker al even zoet te houden. Zet je dus schrap voor vier minuten vol positieve energie, die je met een glimlach de donkerste tijd van het jaar instuurt.

In zijn geheel past “Nautilus” perfect binnen het wereldje dat YĪN YĪN al enkele jaren op poten probeert te zetten. Geen grootse verrassingen dus, maar dat hoeft helemaal geen probleem te zijn als de kwaliteit zo hoog ligt als vandaag. Met een zwoele baslijn en een klassiek Aziatisch getint gitaartje komt de track lekker zomers en psychedelisch op gang. Op die manier sturen de Nederlanders ons richting een wormgat, waarin ze ons verschillende keren heen en terug slingeren door ons allerhande variaties op datzelfde melodietje te presenteren. We zien, horen en voelen alle kleuren van de regenboog, wat met andere woorden betekent dat YĪN YĪN in zijn opzet is geslaagd. Een uiterst vrolijk deuntje dat je zal verwarmen op deze koude dinsdag.

Wanneer The Age of Aquarius precies verschijnt, is nog niet duidelijk. In alle waarschijnlijkheid zal de releasedatum weliswaar in 2022 liggen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret (Festivaldag 2): Weinig geheimen, weinig verrassingen

We mogen weer! Dat was het overheersende gevoel op de eerste festivaldag van Best Kept Secret. Het vernieuwde terrein was nog even…
InstagramLiveRecensies

Unwind Festival (Dag 2): Alternerend af- en opladen in de oase van OLT

Unwind is een van de grote openers van de festivalzomer en meteen ook een van de nieuwe festivals die dit jaar veelvuldig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.