Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WILSN – “You Know Better”

Wilsn

Bij de naam WILSN gaat over het algemeen niet echt een belletje rinkelen. In Europa is het namelijk nog geen al te grote naam, maar daar kan wel eens snel verandering in komen. WILSN is een singer-songwriter uit Melbourne. Ze groeide op in een muzikale familie en was als klein meisje niet weg te slaan bij de piano. WILSN had een obsessie voor soulzangeressen als Aretha Franklin en Alicia Keys en wou niets liever dan zelf het podium opspringen. Na haar middelbare school begon ze dan ook met het bestuderen van muziek aan het prestigieuze Victorian College Of Arts. Vanaf haar eerste single “Unmeet You” begon het balletje te rollen en mocht ze mee op tour door Australië met onder andere Charles Bradley en Allen Stone, wat haar landelijke bekendheid opleverde. Daarna vertrok ze naar Nashville om te gaan schrijven met een grote groep van producers die bekend staan door hun werk met Kesha. Met deze bagage ging ze later nog op Europese tour als voorprogramma van The Teskey Brothers. Teruggekomen daarvan begon ze met het schrijven van nieuwe muziek. 

WILSN haalt haar inspiratie uit de oude soul van Aretha Franklin en de moderne soul van Alicia Keys. Dat is ook goed te horen op haar nieuwste single “You Know Better”. Een erg modern geluid, maar je hoort de oude stempel van Motown en Stax Records er door heen sijpelen. Al vanaf het eerste moment hoor je de typische drums, het heerlijke orgeltje en de blazers in de stijl van Stax. Het nummer gaat over het betrappen van een vriendje met een andere vrouw en hem een dikke middelvinger meegeven. Vooral in het heerlijke refrein is dat goed te horen, want ze pakt hem toch even hard aan. Dit doet ze in een grote brij van blazers en vocaal geweld. Zingen kan WILSN namelijk wel en daardoor ligt “You Know Better” erg lekker in het gehoor. Het swingt de pan uit met verschillende koortjes en de erg fijne beat die het nummer als plakband bij elkaar houd. In de bridge trapt ze haar ex-vriendje nog eventjes na en breidt ze het muzikale geweld op een subtiele manier uit tot het einde. “You Know Better” is een knaller van een soulliedje, met de moderne touch die doet denken aan de gloriedagen van Amy Winehouse en onlangs met Celeste.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WILSN - "Those Days Are Over"

De afgelopen maanden waren redelijk druk voor WILSN. Met een reden natuurlijk, want binnenkort brengt ze eindelijk haar debuutalbum uit. De Australische…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles WILSN - "Hurts So Bad" (feat. Josh Teskey) & "Come On Over My Way"

De beste manier om jezelf als artiest op de kaart te zetten is natuurlijk een deftige langspeler uitbrengen. Binnenkort mogen we dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WILSN - "If You Wanna Love Me"

Hoewel WILSN al enkele leuke singles op haar naam heeft staan, is ze nog niet zo bekend in onze omstreken. Eind vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.