Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Luke Sital-Singh – “Blind Missiles”

De in Los Angeles gevestigde Britse artiest Luke Sital-Singh brengt met “Blind Missiles” de eerste single van zijn aankomende album uit. De singer-songwriter en multi-instrumentalist zou met zijn prachtige stem een Britse Bon Iver kunnen zijn, voorbestemd om folktradities in onverwachte richtingen te sturen. Sital-Singhs vocalen zijn verder vooral aangrijpend omdat hij de koorklank van Fleet Foxes benadert, alleen zijn de trillende en harmoniserende stemmen op zijn nummers allemaal van hemzelf.

De centrale rol in “Blind Missiles” is ongetwijfeld weggelegd voor Luke Sital-Singhs soms kwetsbare, dan weer rauwe stemgeluid: het klinkt uitdagend, maar tegelijkertijd teder en gebroken. Het indie-folknummer, geschreven met zijn Britse collega singer-songwriter Dan Croll, gaat over polarisatie, isolatie en het gebrek aan empathie en begrip in conflictgebieden. “Blind Missiles” behandelt de verwarring over waar je net in het overweldigende plaatje past: ‘There we were, merely silhouettes, shallow faces with no names yet’. Die verwarring is een zeer reëel deel van het mens-zijn dat vaak in angst en schaamte wordt verborgen, waar het diep wordt weggedrukt en zo blijft hangen. De Britse artiest stelt ons in staat deze emoties opnieuw te voelen, maar dan op een helende manier. Een manier die ons eraan herinnert dat we niet alleen zijn in de duisternis.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 
Related posts
AlbumsRecensies

Stars - From Capleton Hill (★★★): Twintig jaar actief en nog even somber als altijd

Voor het eerst in vijf jaar komt de Canadese band Stars weer met een album op de proppen. Wij zouden de band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nick Mulvey - "A Prayer of My Own"

Op zijn nieuwste album New Mythology is het nog even wachten, maar Nick Mulvey loste hiervan wel reeds zijn tweede single. Voor…
AlbumsRecensies

Cate Le Bon – Pompeii (★★★½): Ontroerend bij momenten, maar geen explosie van emoties

Drie jaar na haar vorige plaat is Cate Le Bon terug met haar nieuwe album Pompeii. Dat de op te vullen schoenen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.