Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National – “Somebody Desperate”

© CPU – Jan Van Hecke

Als er nieuwe muziek van The National verschijnt, dan krijgt ons hart het toch altijd wat warmer. Het laatste wapenfeit van de band dateert alweer van 2019 met I Am Easy To Find, al waren de leden wel niet weg te slaan uit het nieuws. Zo hoorden we The National zelfs ook op de laatste plaat van Taylor Swift en Aaron Dessner deed ook verder met Bon Iver onder Big Red Machine. We kunnen nog even doorgaan met alle andere projecten van de aparte leden op te sommen, dus aan rust geen gebrek bij de bandleden van The National. Toch vonden ze nu terug tijd om een gloednieuw nummer in elkaar te flansen.

De single is, voorlopig, geen voorbode van een album. Het nummer kadert namelijk binnen de soundtrack voor Cyrano. De film met onder meer Peter Dinklage werd voorzien van muziek door Aaron en Bryce Dessner, terwijl Matt Berninger en zijn vrouw Carin Besser de lyrics schreven voor de songs die in de film worden gezongen. Kortom een film die The National ademt en dus kon een gloednieuw nummer niet ontbreken. Het kreeg de titel “Somebody Desperate”, maar hopeloos worden we er niet van.

Met een dramatische piano hoor je meteen dat deze nieuwe van The National iets meer op de emoties zal werken. Het is dan ook een nummer dat voor een film moet dienen en dat hoor je door het filmisch karakter. Toch is de stem van Berninger weer iets waar je altijd op kan bouwen. Hij draagt de song en de zachte instrumentatie met subtiele strijkers en een kleine gitaar maakt van “Somebody Desperate” iets heel eerlijks, iets wat we altijd verwachten van The National. Zoals steeds een nummer dat niet teleurstelt, al zullen we toch meer uitkijken naar nummers die niet voor een film dienen.

Twitter /  /

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

3389 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Live /s Live 2022 (Festivaldag 1): Zon, zee en melancholie

Er hangt altijd een spannend sfeertje van anticipatie in de lucht wanneer we voor het eerst een gloednieuw festival betreden. Dat die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Spence – “I Know You Know Me” (feat. Matt Berninger)

Caroline Spence uit Nashville heeft al vier albums op haar palmares en het ziet er naar uit dat er dit jaar een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The National eerste headliner voor gloednieuw festival 'Live is Live' in Zeebrugge

Op 17, 18 en 19 juni slaat een gloednieuw festival zijn tenten op aan het strand van Zeebrugge. De organisatie kondigt het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.