Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon – “Grass Jeans”

© Natalia Mantini

Twee jaar geleden verraste Kim Gordon ons met haar eerste soloplaat, een knap staaltje postindustrial rock vol gekke kuren. Sinds haar breakup had de Sonic Youth bassiste zich vooral bezig gehouden met visuele kunst en enkele zijprojectjes. Nu is ze eindelijk terug met de muziek die haar carrière gemaakt heeft. Op “Grass Jeans” mengt de ‘mother of grunge’ traditionele gitaarriffs met haar kenmerkende dissonantie. Aan het einde verrijst ook nog een heerlijke wolk van noise. Het is niet het beste nummertje ooit, maar de opbrengst van de single gaat naar Fund Texas Choice. Deze liefdadigheidsorganisatie wil noodlijdende Texanen aan een veilige en discrete verplaatsing naar abortusklinieken buiten de staat helpen. De non-profit krijgt veel meer aanvragen sinds de goedkeuring van Senate Bill 8, die abortus na zes weken afschaft in de staat. Ter vergelijking, abortus kan in België tot de twaalfde week en in extreme gevallen zelfs tot de veertigste week.

Ook Sonic Youth bracht dit jaar een livealbum uit ten voordele van deze organisatie. Het is vrij nieuw dat deze noiserockers politieke statements maken. Vroeger ging het vooral om ‘the politics of the self’. De instrumentatie van “Grass Jeans” werd aangevuld door drummer Sterling Laws, gitarist Sarah Register en bassist Camilla Charlesworth. Dit zijn de tourleden van Kim’s soloproject. Een nieuw album met deze zit er voorlopig echter niet in, want Gordon liet weten met Aaron Dilloway van Wolf Eyes samen te zitten voor nieuw werk van het experimentele project Body/Head.

Instagram / Website / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

131 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Kim Gordon - No Home Record (★★★★): Even verrassend als bevreemdend

Kim Gordon kan nog steeds verrassen. Ze heeft er drie decennia opzitten bij Sonic Youth, liet de duisternis van de muren spatten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon – “Air BnB”

Wie Kim Gordon zegt, vernoemt in dezelfde adem het experimentele muziekensemble waarmee ze een absoluut icoon werd. Samen met ex-echtgenoot Thurston Moore…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon - "Sketch Artist"

Kim Gordon is de powerwoman die samen met frontman en gitarist Thurston Moore de Amerikaanse noiserockband Sonic Youth uit de grond stampte….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.