Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon – “Grass Jeans”

© Natalia Mantini

Twee jaar geleden verraste Kim Gordon ons met haar eerste soloplaat, een knap staaltje postindustrial rock vol gekke kuren. Sinds haar breakup had de Sonic Youth bassiste zich vooral bezig gehouden met visuele kunst en enkele zijprojectjes. Nu is ze eindelijk terug met de muziek die haar carrière gemaakt heeft. Op “Grass Jeans” mengt de ‘mother of grunge’ traditionele gitaarriffs met haar kenmerkende dissonantie. Aan het einde verrijst ook nog een heerlijke wolk van noise. Het is niet het beste nummertje ooit, maar de opbrengst van de single gaat naar Fund Texas Choice. Deze liefdadigheidsorganisatie wil noodlijdende Texanen aan een veilige en discrete verplaatsing naar abortusklinieken buiten de staat helpen. De non-profit krijgt veel meer aanvragen sinds de goedkeuring van Senate Bill 8, die abortus na zes weken afschaft in de staat. Ter vergelijking, abortus kan in België tot de twaalfde week en in extreme gevallen zelfs tot de veertigste week.

Ook Sonic Youth bracht dit jaar een livealbum uit ten voordele van deze organisatie. Het is vrij nieuw dat deze noiserockers politieke statements maken. Vroeger ging het vooral om ’the politics of the self’. De instrumentatie van “Grass Jeans” werd aangevuld door drummer Sterling Laws, gitarist Sarah Register en bassist Camilla Charlesworth. Dit zijn de tourleden van Kim’s soloproject. Een nieuw album met deze zit er voorlopig echter niet in, want Gordon liet weten met Aaron Dilloway van Wolf Eyes samen te zitten voor nieuw werk van het experimentele project Body/Head.

Instagram / Website / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon - "ECRP"

Een paar dagen geleden schreven we een review over “Sans Limites“, de nieuwe single van Thurston Moore. Eigenlijk kunnen we die intro…
LiveRecensies

Kim Gordon @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal): Onsterfelijk maar niet helemaal onvergetelijk

Heb je ooit de film Only Lovers Left Alive gezien, waarin Tilda Swinton een wel heel rock-‘n-roll vampier speelt? Die film sprong…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kim Gordon - "I'm a Man"

Kim Gordon is het levende bewijs dat op cool zijn geen leeftijd staat. De legendarische artieste ging recent haar 70ste levensjaar in,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.