Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cult Of Luna – “Cold Burn”

Cult of Luna

Nee, niet de Church of Ra, dat is een ander postmetalproject. Het Zweedse Cult of Luna gaat al iets langer mee dan het Belgische Amenra, maar beiden spelen gelijkaardige sfeervolle metal. De Zweden zijn al even consistent, maar iets productiever: met tien langspelers in twintig jaar hoef je nooit lang te wachten op nieuw werk. Vorig jaar dropten ze zelfs nog een ep, The Raging River, die met 38 minuten voor sommigen al als een album kan tellen. Cult of Luna rekt hun nummers graag uit en dat is bij “Cold Burn” niet anders. Met tien minuten en twintig seconden doen ze het zelf iets beter dan Taylor Swift! Het is de eerste single van het pas aangekondigde The Long Road North, dat voorzien is voor 11 februari.

Frontman Johannes Persson bevestigde in een persbericht de outputcapaciteiten van de groep. Ze lieten zich leiden door hun gevoel en dat zorgt voor stromen van zweverige sludge. Het gitaarregister is dichtgesmeerd, de drums zijn on point, de screams zijn onnabootsbaar. Afwisselend horen we wat progressieve akkoorden, leads met veel effect en dissonante melodieën. Er zijn weinig gebreken om op te merken en het klinkt min of meer zoals vorige werken. Echt spannend is het dus niet, maar als slechts de helft van de negen nummers op The Long Road North even kwalitatief zijn als deze, kunnen we alvast concluderen dat de wereld een exemplarische brok postmetal rijker is!

Op 10 maart speelt Cult of Luna met Caspian en Svalbard in Depart in Kortrijk.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

148 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Cult of Luna @ Ancienne Belgique (AB): Headbangend naar het Walhalla

Een postmetalavond voor gevorderden. Zo kondigde de AB de triple bill van Svalbard, Russian Circles en Cult of Luna aan. En daar…
AlbumsRecensies

Cult of Luna – The Raging River (★★★½): Sleutel-ep met grote gastbijdrage

Na ruim twintig jaar en acht albums staan de Zweedse heersers van Cult of Luna aan de absolute top van de sludge…
AlbumsRecensies

HEADS. - Push (★★★): Met de hete adem van Steve Albini in de nek

Berlijn is een bizarre stad waar vanalles samenkomt. Een Australiër raakte er verdwaald en besloot met twee locals zijn gevoelens op muziekpapier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.