Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MILLKMAN – “Walk On Sand”

@Mathieu Meirlot

Het gaat steil bergop voor MILLKMAN. De jonge Brusselse rapper is met “Walk On Sand” al aan zijn derde single toe, na “Wherever I Go” en “Camera”. Hij werd sinds de release van die songs al opgepikt door Vice België en Red Bull Elektropedia, maar stond ook al in de AB Club en in het Brusselse muzieklaboratorium Pilar, op uitnodiging van concullega LeBlanc. Met “Walk On Sand” lijkt MILLKMAN die opmars te verzilveren, en blijft de jonge artiest stappen zetten in zijn jeugdige carrière.

Staat de klok van onze Belgische rappers een paar maanden fout? Nadat DVTCH NORRIS de zomerse song “SUMMERTOM” uitbracht – een jazzy en dromerig aanvoelende single van de Antwerpse rapper over de afgelopen zomer – lijkt nu ook MILLKMAN heimwee te hebben naar een paar maanden geleden. “Walk On Sand” is een voortkabbelend nummer, getuigend van opkomende maturiteit bij de jonge muzikant. Het klinkt allemaal veel relaxer en minder geforceerd dan wat MILLKMAN eerder uitbracht, en heeft zo iets weg van een zomers indienummertje. Die ongedwongenheid vinden we ook terug in de videoclip, opgenomen op een herfstig strand – wat de vraag aan het begin van deze alinea alleen maar sterker doet weerklinken. Zo staan bijvoorbeeld de achtergrondzangers helemaal uit het ritme te wiebelen en half hun lach weg te moffelen. Het levert een aandoenlijk plaatje op. De stem van MILLKMAN zelf maakt in deze nieuwe release overigens sprongen vooruit. Die steunt namelijk niet meer op stemvervormers, wat het geheel natuurlijker doet klinken.

In het voorjaar van 2022 mogen we heel wat nieuwe muziek van MILLKMAN verwachten. Dan brengt de jonge Brusselaar zijn debuut-ep No Mans’s Land uit. We hopen dat hij zijn weg naar de top ook dan gezwind voortzet!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martioanen - "Moeder Bleit"

Diep verscholen in West-Vlaanderen timmert hiphopcollectief Phatmark dik tien jaar aan de weg om lokale hiphopscenes met elkaar te verenigen. Je kent ze…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MILLKMAN - "Camera"

Brusselaar Sarkis Melikian brengt onder zijn alias MILLKMAN zijn tweede nummer uit. Na een strak opwarmertje onder de vorm van debuutsingle “Wherever…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Frenetik - "Odin"

2020 was het jaar waarin Brusselaar Frenetik zijn status van ruwe diamant inruilde voor die van volwaardige hiphopartiest. De energieke rapper bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.