banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iliona – “Si tu m’aimes demain”

Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat we kennis maakten met Iliona. De Brusselse zangeres kwam vaak terug in talloze eindejaarslijstjes en al gauw begrepen we maar al te goed waarom. Met haar debuut-ep Tristesse wist ze dubbel en dik te onderstrepen dat Franse chanson niet dood is en dat het met hier en daar een elektronische toevoeging zelfs heel vernieuwend kan klinken. Het werd een klankenbad waarin we maar al te graag verdronken in duistere en minder donkere tijden. Toen eerder deze maand het nieuws onze oren bereikte dat de zangeres zeer binnenkort haar tweede ep uitbrengt, deden we alvast op onze stoel een vreugdedansje. Met “Si tu m’aimes demain” krijgen we alvast de eerste single van haar nieuwe project.

Enkele zware bastonen markeren de start van “Si tu m’aimes demain”, waarna een vrolijk deuntje de toon zet. Een sfeervolle gitaarlijn geeft het geheel kleur en al gauw merken we dat we met een andere kant van de Brusselse kennismaken. De opgewekte instrumentatie brengt tegelijk een nostalgisch gevoel met zich mee dat nogmaals onderstreept wordt wanneer Iliona begint te zingen. Liefde blijkt nog steeds een van de meest voorkomende thema’s in muziek, al geeft de artieste er haar eigen draai aan. Zo stelt ze zich alles voor wat ze zou doen als haar liefde beantwoord wordt. Het wordt een lijstje van dingen die je vooral in films ziet, maar tegelijkertijd vragen we ons af of het leven soms niet een beetje meer daarop mag lijken. “Si tu m’aimes demain” is een rustig, lief liedje dat ons bij momenten doet dromen, maar dat tevens ook de kwaliteiten van de artieste als songwriter in de verf zet. 

Tête Brûlée, de tweede ep van Iliona, verschijnt op 14 januari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2021: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…
AlbumsRecensies

Iliona - Tristesse (★★★½): Wondermooie tranen

Je weet het of je weet het niet, maar ook onze lezers ontsnapten aan het einde van 2020 niet aan talloze eindejaarslijstjes….
FeaturesInstagram

De Grote Beren Van Morgen 2021: Daine & Iliona

Voor de vierde keer op rij halen we dit jaar onze glazen bol boven en voorspellen we welke artiesten zich mogen opmaken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.