Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Slow Show – “Anybody Else Inside”

© CPU – Chris Stessens

In aanloop naar hun vierde album Still Life bracht de Engelse band The Slow Show vorige maand “Blinking” uit, een nummer dat ons niet wist te bekoren. De heren gaven aan dat ze voor het nieuwe album elkaar uit hun vertrouwde zone probeerden te duwen om een ander en rijker geluid te creëren. Vandaag brengen ze met “Anybody Else Inside” het tweede nummer van het toekomstige album naar buiten.

Waar we op “Blinking” vooral teleurgesteld werden door de eentonigheid van het nummer, is het sleutelwoord op “Anybody Else Inside” net diversiteit. De sfeerzetting zit vanaf de eerste noot goed en zorgt ervoor dat je het hele nummer geboeid zit te luisteren. De stem van zanger Rob Goodwin is minder donker dan we gewoon zijn, maar in combinatie met de harmonieuze instrumentele melodie waarin elk detail het verschil maakt, is “Anybody Else Inside” echt een prachtig nummer geworden. Voor de tekst werd input aan hun achterban gevraagd, met name gedachten en gevoelens die tijdens de lockdowns van vorig jaar werden ervaren. ‘Tired all the time, think I’ll stay inside’ is de openingszin, maar is ook meteen herkenbaar voor iedereen die ongeveer een jaar geleden rond deze tijd de donkere dagen moest zien door te komen.

Met “Anybody Else Inside” krijgen we een herkenbare, rijkere en toch licht andere kant van The Slow Show te horen met behoud van al het goede wat hen zover gebracht heeft. De misstap op “Blinking” zijn we meteen weer vergeten en ze hebben ons toch weer warm weten te krijgen voor dat nieuwe album.

Op 4 februari 2022 komt het vierde album Still Life uit. The Slow Show staat op 13 februari 2022 in De Roma te Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Two Door Cinema Club - Keep On Smiling (★★★½): De reis is beter dan de bestemming

Even beginnen met een waarheid die ons doet beseffen dat we ouder worden: Two Door Cinema Club werd vijftien jaar geleden opgericht….
InstagramLiveRecensies

Tash Sultana @ OLT Rivierenhof: High worden zonder drugs

Gisteravond nam Tash Sultana ons mee op een psychedelische rondtrip door hun universum. Het was vertrouwd, maar toch verrassend. Het genderfluïde, multi-instrumentale…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.