Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Eno – “A Trip Around The Sun”

Eno mag dan wel het muzikale project zijn van de Gentse Eno Meulenbergs, de band is veel meer dan dat. Zo bestaat het vijftal uit (ex-)bandleden van Ramkot, Sioen en Arsenal en worden de nummers geproducet door Reinhard Vanbergen (o.a. SONS en Das Pop). De jongens willen het met andere woorden groots en professioneel aanpakken en dat vertaalt zich ook in hun muziek. Zo vergelijkt de band zichzelf met grote namen als Beck en Blur. Aan dat tempo gaat het voorlopig nog niet, maar Eno heeft ondertussen wel al een debuut-ep klaarliggen. Die verschijnt in het voorjaar van 2022, maar nu krijgen we met “A Trip Around The Sun” al een tweede single uit die plaat te horen.

De tweede single van Eno is er gelukkig wel eentje die net op tijd komt, want nu de dagen meer bestaan uit donker dan licht, haalt de Gentse band het zonnetje vanachter de wolken. Met een fijne baslijn, zomerse gitaartjes en een gezellige beat zorgt Meulenbergs met zijn stem voor een temperatuursverhoging. Alsof hij ons plots het strand op katapulteert, waarop alles kan en alles mag, zingt hij ons toe met chille en zwoele vibes, aangevuld met enkele psychedelische toetsen. Op zich is dat niets supervernieuwends, maar dat maakt uiteindelijk niet zoveel uit. Eno zorgt voor zonneschijn, en dat is het minste dat we in deze tijd van het jaar kunnen gebruiken.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Zottegem (Festivaldag 1): De heilige drie-eenheid van de Belgische muziek

Ook aan de Bevegemse vijvers klinkt er na een veel te lange stilte eindelijk weer muziek. Rock Zottegem, al vele jaren een…
InstagramLiveRecensies

Finale Humo's Rock Rally @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Diversiteit ten top

Een cheque ter waarde van 10.000 euro en een eeuwige paragraaf in de vaderlandse geschiedenisboeken, dat is de inzet van ‘de moeder…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eno - "Kim"

Zomers en aanstekelijk. Eno Meulenbergs en zijn kompanen weten waar ze mee bezig zijn. Zo werkt het vijftal onder andere samen met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.