Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats – “Everything I Love Is Going To Die”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het jaar zit er nog niet op, of we kijken al vol verwachting uit naar het volgende. Niet alleen omdat we dan dat vermaledijde 2021 definitief achter ons kunnen laten, maar ook omdat we in de eerste week al een nieuwe plaat van The Wombats op ons bord krijgen. Dat album kreeg de titel Fix Yourself, Not the World en als we de band op zijn woord mogen geloven, zal de plaat gevuld staan met de beste en meest vooruitstrevende nummers die The Wombats ooit maakte. Aan de hand van de uiterst fijne singles “Method to the Madness“, “If You Ever Leave, I’m Coming With You” en onlangs nog “Ready For The High” moeten we de Britten dan ook al overschot van gelijk geven, gezien ze telkens een glimlach op ons gezicht wisten te toveren. Of dat ook zou lukken met de verdrietig klinkende tracktitel “Everything I Love Is Going To Die” is nu de vraag.

Gelukkig klinkt de nieuwste creatie van The Wombats helemaal niet zo negatief als de titel doet vermoeden. Je onthoudt het zinnetje weliswaar beter, want op die manier kan je de single binnen de kortste keren meebrullen. Aan de hand van een gitaardeuntje dat zomaar eens uit een of ander anthem van het wereldkampioenschap voetbal kan komen, weten de Britten het zonnetje vanachter de wolken te halen. Er is met andere woorden een soort commerciëlere popsound in de track geslopen, waardoor de herkenbaarheid en het meezinggehalte van hoog niveau zijn. Op die manier worden we helaas niet zo hard overtuigd als bij de andere singles het geval was, hoewel we ook over “Everything I Love Is Going to Die” niet echt iets slechts kunnen zeggen. Een tikkeltje voorspelbaar en een beetje te weinig vernuft is misschien wel de zin die alles samenvat, maar desalniettemin lost The Wombats wederom een fijn en catchy nummertje.

Fix Yourself, Not the World verschijnt op 7 januari 2022. Op 16 mei stelt de band die plaat voor in De Roma te Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Overpass - "Beautiful"

Voor de fans van catchy indierock is Overpass een naam  die je zeker in de gaten moet houden. Ondanks dat het viertal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Overpass - "Alright"

Wie het Engelse muzieklandschap wat in de gaten houdt, heeft hoogstwaarschijnlijk al van opkomend talent Overpass gehoord. Het viertal uit Birmingham creëerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single merci, mercy - "Shovel"

Op haar negentien jaar mocht zangeres merci, mercy al een platencontract tekenen bij het platenlabel van indiepop-ster Vance Joy. Daaruit vloeide een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.