Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats – “Ready For The High”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Er zijn bepaalde redenen waarom je al kan uitkijken naar 2022. Zo zullen er hopelijk terug grote festivals zijn, zal er een gigantische reeks aan concerten passeren en verschijnt er aan het begin van dat jaar de nieuwe plaat van The Wombats. Dat belooft weer een goed album te worden van een band die eigenlijk nooit slecht werk levert. Fix Yourself, Not the World verschijnt helemaal in het begin, op 7 januari, en daaruit konden we eerder al “Method To The Madness” en “If You Ever Leave, I’m Coming With You” horen en met “Ready For The High” komt er nu een derde.

De single start tamelijk stevig met een heel vettige riff die je alle kanten doet uitschieten. Je zou dit niet meteen met The Wombats associëren, tot er gas wordt terug genomen en de typerende vocals van frontman Matthew Murphy de hoge noten aannemen. Dan krijgen we een iets braver refrein, dat ook wel weer blijft hangen en zo op een zachte manier vertederend weet te overtuigen, om dan terug die riff boven te halen. De band weet dus een goeie afwisseling tussen rust en explosie te exploreren en op die manier horen we The Wombats ook het liefst. Op het einde krijgen we zelfs wat blazers voorgeschoteld, wat ook weer iets nieuws brengt in de song. De ‘high’ waarover de band spreekt, is in deze song een vettige gitaar en dat kunnen we zeker niet tegenspreken.

Fix Yourself, Not the World verschijnt op 7 januari 2022. Op 16 mei stelt de band die plaat voor in De Roma te Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3367 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Wombats @ De Roma: Een citroen die zoet smaakt

Begin dit jaar verheugde The Wombats zijn fans met een gloednieuw album Fix Yourself, Not The World. Dit is alweer de vijfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Wombats – Fix Yourself, Not The World (★★★½): Experimenteren met de handrem op

Een album schrijven in volle lockdown, terwijl alle leden van je band zich op een andere plaats in de wereld bevinden: je…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.