Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats – “If You Ever Leave, I’m Coming With You”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wat we al een tijdje vermoedden, wordt vandaag eindelijk bevestigd: er zit een nieuw album van The Wombats aan te komen. Met Fix Yourself, Not the World zullen de Britse knaagdieren het jaar, voor iedereen die de vrolijke indierock een warm hart toedraagt, met een knal inzetten. De release zal met andere woorden pas voor 2022 zijn, maar afgaande op de singles kunnen we nu al met redelijk wat zekerheid zeggen dat de band ook volgend jaar voor een feestje zal zorgen. Zo bloeide “Method to the Madness” bijvoorbeeld al uit tot een waar gekkenhuis en klinkt ook het splinternieuwe “If You Ever Leave, I’m Coming With You” als een single waarop we lekker uit de bol kunnen gaan.

Op het album heeft The Wombats naar eigen zeggen nieuwe genres verkend en zichzelf verder dan ooit weten te duwen. Op het eerste gehoor merken we daar nog niet zo heel veel van, want muzikaal weet de band nog steeds een glimlach op ons gezicht te toveren. “If You Ever Leave, I’m Coming With You” windt er dan ook geen doekjes om en steekt het vuur meteen aan de lont. Met een mix van opzwepende baslijnen en uptempo drums huppelt het geheel naar een grote explosie in de refreinen. Murph rammelt de tracktitel een paar keer af, terwijl de band zijn uiterste best doet om een volle festivalweide aan het springen te krijgen. Het ziet er dan ook naar uit dat The Wombats een nieuwe hit aan hun repertoire mogen toevoegen, waardoor we nu al reikhalzend uitkijken naar januari 2022 en een daaropvolgende doortocht door ons land!

Fix Yourself, Not the World verschijnt op 7 januari 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1012 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "Ready For The High"

Er zijn bepaalde redenen waarom je al kan uitkijken naar 2022. Zo zullen er hopelijk terug grote festivals zijn, zal er een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - "Method to the Madness"

Het is ondertussen al meer dan drie jaar geleden sinds we een teken van leven kregen van The Wombats. Met Beautiful People Will…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Love Fame Tragedy - "My Cheating Heart"

Halfweg mei verscheen er op het Twitter-account van The Wombats een geheimzinnige post met de naam LOVE. FAME. TRAGEDY. en al snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.