Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats – “If You Ever Leave, I’m Coming With You”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wat we al een tijdje vermoedden, wordt vandaag eindelijk bevestigd: er zit een nieuw album van The Wombats aan te komen. Met Fix Yourself, Not the World zullen de Britse knaagdieren het jaar, voor iedereen die de vrolijke indierock een warm hart toedraagt, met een knal inzetten. De release zal met andere woorden pas voor 2022 zijn, maar afgaande op de singles kunnen we nu al met redelijk wat zekerheid zeggen dat de band ook volgend jaar voor een feestje zal zorgen. Zo bloeide “Method to the Madness” bijvoorbeeld al uit tot een waar gekkenhuis en klinkt ook het splinternieuwe “If You Ever Leave, I’m Coming With You” als een single waarop we lekker uit de bol kunnen gaan.

Op het album heeft The Wombats naar eigen zeggen nieuwe genres verkend en zichzelf verder dan ooit weten te duwen. Op het eerste gehoor merken we daar nog niet zo heel veel van, want muzikaal weet de band nog steeds een glimlach op ons gezicht te toveren. “If You Ever Leave, I’m Coming With You” windt er dan ook geen doekjes om en steekt het vuur meteen aan de lont. Met een mix van opzwepende baslijnen en uptempo drums huppelt het geheel naar een grote explosie in de refreinen. Murph rammelt de tracktitel een paar keer af, terwijl de band zijn uiterste best doet om een volle festivalweide aan het springen te krijgen. Het ziet er dan ook naar uit dat The Wombats een nieuwe hit aan hun repertoire mogen toevoegen, waardoor we nu al reikhalzend uitkijken naar januari 2022 en een daaropvolgende doortocht door ons land!

Fix Yourself, Not the World verschijnt op 7 januari 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1301 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Wombats @ De Roma: Een citroen die zoet smaakt

Begin dit jaar verheugde The Wombats zijn fans met een gloednieuw album Fix Yourself, Not The World. Dit is alweer de vijfde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Wombats – Fix Yourself, Not The World (★★★½): Experimenteren met de handrem op

Een album schrijven in volle lockdown, terwijl alle leden van je band zich op een andere plaats in de wereld bevinden: je…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.