Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vito – “Berlin”

©️ CPU – Joost Van Hoey

De dagen worden weer een beetje korter, verwarmingskosten swingen de pan uit en het is nog niet sociaal aanvaardbaar om de kerstboom al op te zetten. Gelukkig is Vito er nog om ons de nodige warmte aan te reiken. De band rond frontman Vito Dhaenens verfijnde de voorbije jaren een uniek geluid binnen de Belgische muziekscene: Belgicana. “Wanna Make Love”, de eerste single uit hun aankomende album, The Restless Kind, toonde ons al dat de nadruk daarbij sterk ligt op sfeervolle liefdesnummers.

“Berlin” volgt die trend helemaal. Het nummer vat aan met een akoestische gitaar en de rauwe stem van de zanger. De volgende vijf minuten zal op geen enkel moment een plotse tempowijziging of muzikale verrassing volgen. Dat geeft ook niet, want Vito betovert ons met een ogenschijnlijk simpel, maar heerlijk warm nummer over een verloren liefde in Berlijn. We worden helemaal meegevoerd op die reis. Daardoor voelt het ook als verrassing aan dat het nummer boven de vijf minuten afklokt.

Of het uiteindelijk nog goed kwam met die Duitse liefde? Wat kan er meer nodig zijn dan een liefdesverklaring als “Berlin”… Vito stelt The Restless Kind op 11 mei voor in Kunstencentrum Vooruit. De eerste twee singles smaken alvast naar meer.

Facebook

https://open.spotify.com/album/5Boppw9EtlHqY4A7bzBSC4

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whispering Sons, Shht, Asa Moto, Opus Kink en meer voor Leffingeleuren 2022!

Nieuwe bands ontdekken in een gezellige setting, daarvoor moet je ook dit jaar weer op Leffingeleuren zijn. De Zwerver is volop bezig…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Vito - The Restless Kind (★★★★): Half troubadour, half cowboy, voltijds verhalenverteller

De voorbije jaren leerden we Vito Dhaenens kennen als het americanageluid van Gent, en bij uitbreiding België. Met een stijl die hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vito - "Wanna Make Love"

De voorbije jaren slaagde de Gentse band Vito erin om een uniek plekje te veroveren binnen het Belgische muzieklandschap. De ep’s Man…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.