Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vito – “Wanna Make Love”

Vito

De voorbije jaren slaagde de Gentse band Vito erin om een uniek plekje te veroveren binnen het Belgische muzieklandschap. De ep’s Man With Feelings en Cheesy diepten een eigen geluid uit dat ze zelf passend beschreven als Belgicana. De warme country-invloeden van Amerikaanse bands werden gecombineerd met een ruwer kantje dat de nummers van een angel voorzag. Twee gesmaakte ep’s en een sterke livereputatie bezorgden de band van Vito Dhaenens dan ook niet onterecht vergelijkingen met grote artiesten als Kurt Vile. Een jaar na hun laatste ep wil Vito al dat goeds bevestigen op een debuutplaat. “Wanna Make Love” is een sterk eerste wapenfeit daarvan.

Vito overtuigt ons van bij de eerste seconden met een erg sfeervol nummer bestemd voor iedereen met vlinders in de maag. In het refrein schiet de hese stem van frontman Vito uit en vraagt hij ook al die liefde te mogen bedrijven. Hoeveel succes dit nummer in de Vlaamse slaapkamers zal hebben, is voor ons uiteraard moeilijk in te schatten. Dat dit warme nummer een livepubliek in vervoering zal brengen, staat als een paal boven water. Na een eerste luisterbeurt hebben wij namelijk zelf al zin om samen met de zanger en honderden anderen mee te neuriën daar waar refreinen en nieuwe strofes melodieus aan elkaar verbonden worden.

Met “Wanna Make Love” heeft Vito een warme, heerlijk voortkabbelende single klaar die perfect past in het reeds sterke repertoire van de band. De lat wordt meteen hoog gelegd voor de debuutplaat die eraan komt.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

De Zwerver kondigt zomerconcerten bij Groenhagemolen aan

Het zijn moeilijk tijden voor concertorganisatoren. Gelukkig is de sector veerkrachtig genoeg om hier creatief mee om te springen. Nu de veiligheidsraad…
AlbumsRecensies

Vito - Cheesy (★★★★): Ge(s)laagde weemoed

Het talent voor songwriting van Vito Dhaenens en zijn naar zichzelf vernoemde band staat als een paal boven water. Vito debuteerde met…
Features

Vier Belgische tips voor de Roma

De Roma in Antwerpen is een broeihaard voor jong talent en dat zal ook dit voorjaar niet anders zijn. We laten stilletjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.