Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vito – “Wanna Make Love”

Vito

De voorbije jaren slaagde de Gentse band Vito erin om een uniek plekje te veroveren binnen het Belgische muzieklandschap. De ep’s Man With Feelings en Cheesy diepten een eigen geluid uit dat ze zelf passend beschreven als Belgicana. De warme country-invloeden van Amerikaanse bands werden gecombineerd met een ruwer kantje dat de nummers van een angel voorzag. Twee gesmaakte ep’s en een sterke livereputatie bezorgden de band van Vito Dhaenens dan ook niet onterecht vergelijkingen met grote artiesten als Kurt Vile. Een jaar na hun laatste ep wil Vito al dat goeds bevestigen op een debuutplaat. “Wanna Make Love” is een sterk eerste wapenfeit daarvan.

Vito overtuigt ons van bij de eerste seconden met een erg sfeervol nummer bestemd voor iedereen met vlinders in de maag. In het refrein schiet de hese stem van frontman Vito uit en vraagt hij ook al die liefde te mogen bedrijven. Hoeveel succes dit nummer in de Vlaamse slaapkamers zal hebben, is voor ons uiteraard moeilijk in te schatten. Dat dit warme nummer een livepubliek in vervoering zal brengen, staat als een paal boven water. Na een eerste luisterbeurt hebben wij namelijk zelf al zin om samen met de zanger en honderden anderen mee te neuriën daar waar refreinen en nieuwe strofes melodieus aan elkaar verbonden worden.

Met “Wanna Make Love” heeft Vito een warme, heerlijk voortkabbelende single klaar die perfect past in het reeds sterke repertoire van de band. De lat wordt meteen hoog gelegd voor de debuutplaat die eraan komt.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whispering Sons, Shht, Asa Moto, Opus Kink en meer voor Leffingeleuren 2022!

Nieuwe bands ontdekken in een gezellige setting, daarvoor moet je ook dit jaar weer op Leffingeleuren zijn. De Zwerver is volop bezig…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Vito - The Restless Kind (★★★★): Half troubadour, half cowboy, voltijds verhalenverteller

De voorbije jaren leerden we Vito Dhaenens kennen als het americanageluid van Gent, en bij uitbreiding België. Met een stijl die hij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vito - "Berlin"

De dagen worden weer een beetje korter, verwarmingskosten swingen de pan uit en het is nog niet sociaal aanvaardbaar om de kerstboom…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.