Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sunset Sons – “Soul Destroyer”

Het is alweer van deze zomer geleden dat de mannen van Sunset Sons van zich lieten horen met het nummer “Sunny Funny Days”. Dat leek de zoveelste single in de reeks voor de band, die zijn oorsprong kent in het Franse surfdorpje Hossegor… tot nu. Vandaag losten de muzikanten immers “Soul Destroyer” en het artwork dat bij dat nieuwe nummer hoort, vertoont duidelijk gelijkenissen met de x-ray die ook hun vorige single sierde. Er lijkt met andere woorden een album op til. Op Twitter teasede de band bovendien een tour. Of die ook halt zal houden in België is vooralsnog niet duidelijk.

“Soul Destroyer” opent met een sequentie ‘mmmmm’s’ begeleid door een aantal losse pianotoetsen en een eerder zware beat die wat atypisch is voor de indieband. Wanneer de stem van frontman Rory J. Williams invalt, wordt echter meteen duidelijk dat dit echt wel een Sunset Sons-song wordt. In bescheiden uithalen komt Williams’ rauwe stem helemaal tot zijn recht en in het vocaal meer gelaagde refrein herkennen we een sound die de band voornamelijk sinds Blood Rush Déjà Vu verkende. Ondanks het feit dat die sound in die laatste nummers niet altijd voor de volle honderd procent wist te overtuigen, mag het met “Soul Destroyer” wel zeker zijn: Sunset Sons is helemaal terug!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hot Chip - "Eleanor"

Nadat hun eerste voorproefje in de vorm van “Down” ons deed watertanden naar meer, is het tijd voor een nieuwe single uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Roosbeef - "Arme Slechterik"

Een jaar geleden sloeg Roos Rebergen aan het schrijven. Zegt die naam je niks? Je kent haar misschien beter als frontvrouw van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.