Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single vaultboy – “rocket science”

De kans is behoorlijk groot dat je nog nooit van vaultboy hoorde, maar toch wordt hij al ‘The King of Sad Songs’ genoemd. De opkomende singer-songwriter releasete zonet zijn derde single “rocket science” en daarmee is het de opvolger van zijn eerdere singles “everything sucks” en “aftermath”. De Amerikaan, wiens echte naam we niet kennen, werd bekend op TikTok. Daar hoorden volgers ook voor het eerst een fragment van zijn debuutsingle “everything sucks”. De video kreeg heel wat views en daarom besloot vaultboy een volledige versie te maken mét videoclip.

Maar nu is er dus “rocket science”, een heerlijk popnummer over liefde. Laten we eerlijk zijn: het thema is allesbehalve uniek, maar toch weet vaultboy te imponeren. Het lied heeft een herkenbaar ritme. Dezelfde korte tonen komen meermaals terug en een goed in het gehoor liggende melodie zorgt ervoor dat je deze song zeker op repeat zet. Vaultboy vertelt het verhaal van een onbeantwoorde liefde. Gevoelens en frustraties worden op een minzame manier geuit: elke seconde voelt als puur goud. Vaultboy valt daarentegen wel vaak in herhaling. Het nummer duurt slechts tweeëneenhalve minuut en er is weinig afwisseling op het vlak van songtekst. Dat kon misschien anders, hoewel het in de eerdere songs van vaultboy opvalt dat dit eigenlijk een beetje zijn stijl is. De drums en percussie maken dit nummer anders dan de voorgangers. Dat zorgt voor een opzwepende maar vooral toffe beat. Het is bovendien ook opmerkelijk dat vaultboy in elk nummer andere instrumenten gebruikt, dit maakt elk nummer nog unieker.

Deze schijf en artiest zijn erg veelbelovend. Watch out, je hoort nog van deze jongeman!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauv - "Kids Are Born Stars"

Lauv is een popartiest die al sinds 2014 actief is in het muzieklandschap. Toch moesten we tot 2020 wachten op zijn debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Time Rush - "Honey"

Wie een tiental jaar geleden trouwe Nickelodeonkijker was, zal zich ongetwijfeld Big Time Rush nog wel herinneren. De verhaallijn van de show…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Klangstof - "Disguiser"

Klangstof, de Noors/Nederlandse indierockband rond singer-songwriter Koen van de Wardt is stevig op dreef, zo waren ze de eerste Nederlandse band ooit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.