Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stereophonics – “Do Ya Feel My Love?”

© CPU – Sven Michiels

Stereophonics surfte op de flow van britpop naar hun hoogtepunt eind jaren negentig en in het begin van de nillies. Met de teloorgang van het commerciële succes van britpop, ging ook de populariteit van de band achteruit. Nadien probeerden ze wat van hun faam te herstellen door richting alternatieve rock te gaan, maar de laatste vier albums die na 2010 werden uitgebracht waren flauw en het leek er meer op dat Stereophonics stilaan een band werd die niet meer dan in de marge zou blijven acteren. En toch komen de heren met een nieuw album Oochya begin 2022.

Van dat komende album laten ze nu “Do Ya Feel My Love?” los op de wereld. Op dat nummer worden we teruggekatapulteerd naar de sound van hun hoogdagen. De stem van zanger Kelly Jones is zo herkenbaar, maar op dit nummer ook weer op zijn best. De comeback van gitaarmuziek moet hen niet zijn ontgaan, want de gitaarriffs hebben een prominente plaats op het nummer weten te bemachtigen. Zijn we de enige die de post-britpop vibes herkennen waarin “Do Ya Feel My Love” doordrenkt werd? Een tamboerijn, typerende drums en zonder twijfel het einde doen ons eerder denken dat dit nummer uit hun beginperiode dateert. Hun vorige single “Hanging On Your Hinges” toonde ook de ruigere kant van de band, waardoor er misschien toch nog hoop is.

Misschien zit niet iedereen te wachten op een britpop revival, maar de echt goede muziek van die periode was een meerwaarde in de muziekgeschiedenis, wat met “Do Ya Feel My Love?” blijkt. Met hun twee singles die ons warm moeten maken voor hun nieuwe album, maakt Stereophonics misschien geen nieuwe fans, maar zal ze wel de zielen van weleer opnieuw weten te boeien. Oochya verschijnt op 4 maart 2022.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - “$wing”

De rockers van FEVER 333 hebben er enkele bewogen jaren opzitten. Het project van Jason Butler, de ex-zanger van Letlive., ging namelijk…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview The Black Angels: 'Onze artworks moeten eruitzien als een snoepje waar je in de winkel meteen naar zou grijpen'

Vijf jaar duurde het om een nieuw album in elkaar te boksen, en toch is de link met The Velvet Underground opnieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Greta Van Fleet - "Meeting The Master"

Wie Greta Van Fleet de voorbije jaren gemist heeft, was wellicht even met de ogen aan het knipperen. De vier rockers uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.