Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stereophonics – “Do Ya Feel My Love?”

© CPU – Sven Michiels

Stereophonics surfte op de flow van britpop naar hun hoogtepunt eind jaren negentig en in het begin van de nillies. Met de teloorgang van het commerciële succes van britpop, ging ook de populariteit van de band achteruit. Nadien probeerden ze wat van hun faam te herstellen door richting alternatieve rock te gaan, maar de laatste vier albums die na 2010 werden uitgebracht waren flauw en het leek er meer op dat Stereophonics stilaan een band werd die niet meer dan in de marge zou blijven acteren. En toch komen de heren met een nieuw album Oochya begin 2022.

Van dat komende album laten ze nu “Do Ya Feel My Love?” los op de wereld. Op dat nummer worden we teruggekatapulteerd naar de sound van hun hoogdagen. De stem van zanger Kelly Jones is zo herkenbaar, maar op dit nummer ook weer op zijn best. De comeback van gitaarmuziek moet hen niet zijn ontgaan, want de gitaarriffs hebben een prominente plaats op het nummer weten te bemachtigen. Zijn we de enige die de post-britpop vibes herkennen waarin “Do Ya Feel My Love” doordrenkt werd? Een tamboerijn, typerende drums en zonder twijfel het einde doen ons eerder denken dat dit nummer uit hun beginperiode dateert. Hun vorige single “Hanging On Your Hinges” toonde ook de ruigere kant van de band, waardoor er misschien toch nog hoop is.

Misschien zit niet iedereen te wachten op een britpop revival, maar de echt goede muziek van die periode was een meerwaarde in de muziekgeschiedenis, wat met “Do Ya Feel My Love?” blijkt. Met hun twee singles die ons warm moeten maken voor hun nieuwe album, maakt Stereophonics misschien geen nieuwe fans, maar zal ze wel de zielen van weleer opnieuw weten te boeien. Oochya verschijnt op 4 maart 2022.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six - "HeartLESS"

De Britse rockgroep You Me At Six heeft met het afgelopen jaar een drukke periode achter de rug. Het vijftal ging op…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single almost monday - "cough drops"

Toen Dawson Daugherty, Cole Clisby en Luke Fabry samen muziek wilden maken, hadden ze de naam The Mondays gekozen. Helaas voor hen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Full Flower Moon Band - "Hurt Nobody"

Met “Hurt Nobody” bouwt Full Flower Moon Band verder op de sound die ze de laatste jaren zorgvuldig hebben opgebouwd. De Australische…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.