Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thank – “Good Boy”

Thank is een vijfkoppige postpunk/noiserock band uit Leeds. Ze brachten al enkele ep’s uit, maar nu is het tijd voor hun debuutalbum. De band ging hiervoor anders te werk dan bij vorige releases en de reden daarvoor is simpel: corona. Normaal zouden ze hun liveopnames gebruiken als vertrekpunt van een nummer, maar nu werkten ze vanuit een studio. Voor velen is dat de norm, voor hen voelde het als een omgekeerde wereld. Hun bio op Instagram zegt: ‘Extremely stupid music performed by geniuses.’ Dat belooft voor hun eerste single van dat debuutalbum: “Good Boy”.

Een schelle parlando stem vliegt er meteen in samen met harde beats. Het dystopisch, rauwe verloop van de intro doet ons twijfelen of deze jongens wel degelijk ‘good boys’ zijn. Na een minuut zingen over wijze keuzes maken in het leven, barsten dan eindelijk de gitaren los. Het geheel voelt als een ineenstorten van mooie werelden waardoor de punk eindelijk de overhand kan nemen. De rem wordt snel terug ingeduwd, maar de bas en wanhopige vocals doen ons vermoeden dat die vertraging van korte duur is. De laatste halve minuut van het nummer is dan ook meteen ons favoriete moment. Hier valt alles in de plooi: de loeiharde gitaren krijgen meer melodie, de drums komen volledig tot hun recht en de tekst voelt mantrisch aan in deze laatste stuiptrekking. Bij de eindnoot blijven we ontredderd achter en zetten we de naald nog eens op het begin van de plaat.

Met “Good Boy” laat Thank een harde, indrukmakende single achter. 4 februari 2022 komt hun debuutalbum Thoughtless cruelty uit, een titel die alvast goed bij deze nieuwe single past.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yard Act - The Overload (★★★★): Groovy postpunk met sarcasme als leidraad

Bijna op de kop één jaar geleden stormde Yard Act met veel bravoure en een gezonde portie arrogantie de postpunk- en gitaarwereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yard Act – “Rich"

We keken al exact vier maanden uit naar het debuutalbum van Yard Act, maar helaas is er een en ander verschoven in…
InstagramNieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Huracan - "Dobermann Multiverse"

Als je voor je bandnaam inspiratie haalt bij de Mayacultuur, dan kan je maar beter zorgen dat de muziek even episch en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.