Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Margot – “Take Care”

© Margot Vandersmissen

De coronacrisis en de bijhorende lockdowns waren voor de meeste mensen een heus drama, maar toch slaagden enkele zeldzame creatievelingen er in om de negatieve energie om te zetten in iets goeds. De Antwerpse singer-songwriter Margot Vandersmissen was zo iemand; ze schrijft al sinds haar zestiende eigen muziek die ze via YouTube de wereld in stuurt, maar er was een lockdown nodig om haar helemaal toe te leggen op het volledig uitwerken van haar eigen nummers. De periode in isolatie zorgde voor een overvloed aan inspiratie en eveneens voor de nodige moed om de zelfgemaakte liedjes uit te brengen als singles. Begin oktober verscheen zo haar debuut “Thrill Of The Chase”, een stralend pianonummer waarop ze haar vocale kunsten tentoonstelt. Met “Take Care” brengt ze nu een tweede single en die klinkt nog meer ingetogen.

“Take Care” vertelt het verhaal van een pijnlijke relatiebreuk, en hoe zwaar het is om de juiste keuzes te maken wanneer je terugblikt op alle mooie momenten die je samen hebt doorlopen. Het nummer start sereen met enkele zachte piano-akkoorden. Wanneer Margot met een fluisterende zangstem invalt, weet ze meteen de aandacht vast te pakken. Naarmate de eerste strofe vordert verandert ze van fluistertoon naar een gloedvolle zangstem, waardoor het nummer een warme sfeer schept. In het refrein gaat haar stem de hoogte in en wordt de muziek aangevuld met minimale strijkers en zeer bescheiden gitaarklanken. Zo slaagt Margot er in om met beperkte elementen een beheerst nummer te brengen over een pijnlijke situatie, zonder te vervallen in groots melodrama.

Met “Take Care” brengt de jonge Antwerpse singer-songwriter Margot een beheerste tweede single die voornamelijk wordt gedragen door haar stem en bescheiden pianobegeleiding. Ongetwijfeld ligt er nog ander materiaal op de plank, wij kijken er alvast naar uit om meer van haar te horen.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

121 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Zach Bryan – “Dawns” (feat. Maggie Rogers)

De Amerikaanse country singer-songwriter Zach Bryan weet van geen ophouden! Vorig jaar bracht hij nog een album uit met maar liefst 34…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "I Want It All"

Duncan Laurence is sinds hij het Eurovisiesongfestival won in 2019 een van Nederlands meest succesvolle en bekende artiesten geworden. De voorbije jaren…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sherman - Perseverance of the Foolhardy (★★★★): De aanhouder wint

De West-Vlaamse singer-songwriter Steven Bossuyt draait al wel even mee in de muziekwereld; in het begin van dit millennium vormde hij samen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.