Features, Nieuwe singles

De vijf van “Den Beir” (8 juni – 14 juni)

Wekelijks verschijnen er tientallen singlereviews op onze site, maar het blijft moeilijk om over elke single en artiest te schrijven. Daarom roepen we onze rubriek De vijf van “Den Beir” na een jaar afwezigheid weer in het leven, en gaan we weer op zoek naar spannende singles uit verschillende genres. Je krijgt dus terug elke zondagavond vijf singles voorgeschoteld die op een of andere manier onze aandacht trokken en dus zeker een plekje in onze Spotifyafspeellijst verdienen.

DE’WAYNE – National Anthem

De afgelopen weken zijn er heel wat protestnummers uitgebracht en ook Texaan DE’WAYNE kaart het probleem in de VS aan in zijn nieuwe single “National Anthem”. Het nummer representeert het Amerika waar DE’WAYNE in opgroeide en dat op een heel nuchtere manier. In het nummer verwerkt DE’WAYNE rock, rap en industrial invloeden tot iets geheel nieuws waardoor het nummer heel fris en vernieuwend overkomt. Zowel inhoudelijk als muzikaal is “National Anthem” een aanrader en de beste manier om dit opkomende talent te leren kennen.

Margot – Walk With Me

Het Britse vijftal Margot tekende recent een labeldeal met Full Time Hobby en dat vieren ze met hun kersverse single “Walk With Me”. Het dromerige indienummer gaat over het wandelen met een vriend die door een moeilijke periode gaat en voor wie je een luisterend oor bent. Dat de band The War On Drugs en Real Estate tot hun grootste invloeden rekent, verwondert niet en toch klinkt de band heel eigen op “Walk With Me”. De soundtrack voor je volgende wandeling is hiermee gevonden.

Pit Pony – Sulk

Fuzzy garage rockbands met een vrouwelijke frontzangeres, ze zijn jammer genoeg een zeldenheid. Met Pit Pony hebben we eindelijk nog eens zo een band gevonden en die weten duidelijk waarmee ze bezig zijn. Met het furieuze “Sulk” bewijst de band dat ze ook pittige muziek zonder compromissen kunnen maken. “Sulk” is een nummer dat je luid moet horen, dus je weet wat je nu moet doen!

Al Moses – Gutter Rock Moxie 

Veel rock deze week in onze mailbox, al sprong Al Moses er wel tussenuit met hun tweede nummer  “Gutter Rock Moxie”. Met hun rauwe rock ‘n’ roll uit het grijze Cardiff doen ze ons wat denken aan de jongere varianten van The Jesus and Mary Chain. De muffe pubs zijn ze stilaan aan het ontgroeien en dat is maar goed ook. Van deze heren uit Wales hebben we het laatste nog niet gehoord.

Say Hey – Tortigi Mempo

Say Hey was vorige week voor ons nog een nobele onbekende, maar met “Tortigi Mempo” speelt de Amerikaanse band zich meteen in de kijker. Aan een moordend tempo halen de vier veteranen uit Utah het onderste uit de kan en serveren ons geweldige psych rock. Met knarsende gitaren en schreeuwerige vocals is het muzikale recept van de band nochtans niet revolutionair, maar de bereidingswijze kunnen we desondanks smaken. Kom ons binnenkort maar eens hey zeggen in ons land, beste Say Hey!

Dansende Beren

Metrik x Grafix – Parallel 

Dat België een d&b-land is, bewijst elk jaar opnieuw het gigantische succes van Rampage in het Sportpaleis. Metrik draait in dat wereldje al een tijdje mee en dat met succes. Na bijna vijftien jaar in de scene laat hij ons nog steeds los gaan, ditmaal met zijn Grafix-samenwerking “Parallel”. Aan de opbouw merk je al dat het nummer naar een stevige apotheose toewerkt en we worden niet teleurgesteld. Dansen maar.

14 juni 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief