Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (8 juni – 14 juni)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

DE’WAYNE – “National Anthem”

De afgelopen weken zijn er heel wat protestnummers uitgebracht en ook Texaan DE’WAYNE kaart het probleem in de VS aan in zijn nieuwe single “National Anthem”. Het nummer representeert het Amerika waar DE’WAYNE in opgroeide en dat op een heel nuchtere manier. In het nummer verwerkt DE’WAYNE rock, rap en industrial invloeden tot iets geheel nieuws waardoor het nummer heel fris en vernieuwend overkomt. Zowel inhoudelijk als muzikaal is “National Anthem” een aanrader en de beste manier om dit opkomende talent te leren kennen.

https://soundcloud.com/idewaynecircle/national-anthem

Margot – “Walk With Me”

Het Britse vijftal Margot tekende recent een labeldeal met Full Time Hobby en dat vieren ze met hun kersverse single “Walk With Me”. Het dromerige indienummer gaat over het wandelen met een vriend die door een moeilijke periode gaat en voor wie je een luisterend oor bent. Dat de band The War On Drugs en Real Estate tot hun grootste invloeden rekent, verwondert niet en toch klinkt de band heel eigen op “Walk With Me”. De soundtrack voor je volgende wandeling is hiermee gevonden.

Pit Pony – “Sulk”

Fuzzy garage rockbands met een vrouwelijke frontzangeres, ze zijn jammer genoeg een zeldenheid. Met Pit Pony hebben we eindelijk nog eens zo een band gevonden en die weten duidelijk waarmee ze bezig zijn. Met het furieuze “Sulk” bewijst de band dat ze ook pittige muziek zonder compromissen kunnen maken. “Sulk” is een nummer dat je luid moet horen, dus je weet wat je nu moet doen!

Al Moses – “Gutter Rock Moxie”

Veel rock deze week in onze mailbox, al sprong Al Moses er wel tussenuit met hun tweede nummer  “Gutter Rock Moxie”. Met hun rauwe rock ‘n’ roll uit het grijze Cardiff doen ze ons wat denken aan de jongere varianten van The Jesus and Mary Chain. De muffe pubs zijn ze stilaan aan het ontgroeien en dat is maar goed ook. Van deze heren uit Wales hebben we het laatste nog niet gehoord.

Say Hey – “Tortigi Mempo”

Say Hey was vorige week voor ons nog een nobele onbekende, maar met “Tortigi Mempo” speelt de Amerikaanse band zich meteen in de kijker. Aan een moordend tempo halen de vier veteranen uit Utah het onderste uit de kan en serveren ons geweldige psych rock. Met knarsende gitaren en schreeuwerige vocals is het muzikale recept van de band nochtans niet revolutionair, maar de bereidingswijze kunnen we desondanks smaken. Kom ons binnenkort maar eens hey zeggen in ons land, beste Say Hey!

Dansen Dansen

Metrik x Grafix – “Parallel”

Dat België een d&b-land is, bewijst elk jaar opnieuw het gigantische succes van Rampage in het Sportpaleis. Metrik draait in dat wereldje al een tijdje mee en dat met succes. Na bijna vijftien jaar in de scene laat hij ons nog steeds los gaan, ditmaal met zijn Grafix-samenwerking “Parallel”. Aan de opbouw merk je al dat het nummer naar een stevige apotheose toewerkt en we worden niet teleurgesteld. Dansen maar.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1815 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sub Focus - Evolve (★★★): Een subtiele focus op de roots

Nog geen twee weken geleden dook hij de kelder van Kompass Klub in en gaf hij de bezoekers van de Londense nachtclub…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sub Focus – “Vibration (One More Time)” (feat. AR/CO)

Als de melodische drum-‘n-bassscene drie koningen zou kennen, is Sub Focus daar zeker een van. Nicolaas Douwma, een Brit met Nederlands klinkende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Metrik – “Immortal”

Op zijn Ex Machina AV-show op Rampage vorig najaar teasede hij hem al even, nu is hij ook echt uit: de nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.