Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Margot – “Falling In Between Days”

Als je fan bent van The War on Drugs en Beach House kunnen we je misschien wel verheugen met deze ontdekking. Het Zuid-Londense Margot bestaat uit vijf vrienden die na talloze beschonken conversaties besloten samen een band te vormen. Onder een combinatie van dreampop, neo-psychedelica en indierock volgden er doorheen de laatste twee jaren een mooi aanbod singles. Al deze nummers werden zelf opgenomen en geproducet volgens de bands DIY-ethiek. Ook dit jaar trotseerde Margot enkele mijlpalen. Zo werd februari de maand van hun debuut-ep Margotzeko en tekenden ze in juni bij onafhankelijk platenlabel Full Time Hobby. De eerste single onder dit label, “Walk With Me”, verscheen diezelfde maand en kreeg een plaatsje tussen onze De vijf van “Den Beir”.

De nieuwste release van deze jongens is “Falling In Between Days”. Met zijn tedere stemkleur en vlotte pen weet frontman Alex Hannaway steeds te scoren. Ook in dit nummer worden deze troeven charmant uitgespeeld. De strofes worden geregeerd door een sombere baslijn en complementerend gitaarwerk; wat ruimte laat voor de zangers mijmerende hersenspinsels over een gefaalde relatie. Deze ingetogen sfeer wordt echter compleet doorbroken tijdens het refrein. De drums worden losgelaten en Hannaways vocals schakelen een octaaf hoger. Wat volgt is gewoon lekker swingen op de opgedreven melodieën van hartzeer.

Wie niet genoeg kan krijgen van Margot kan alvast uitkijken naar 19 februari. De jongens releasen dan naar eigen zeggen hun debuut 7″ onder Full Time Hobby.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

21 posts

About author
Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Post-Party - "Being Honest"

Wie graag luistert naar energieke gitaren en danst op feel-good nummers, moet zeker Post-Party toevoegen aan zijn afspeellijst. De vierkoppige indierockband uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio - "The Last Time I Saw You (O Christmas)"

Porridge Radio zet voor alle muziekfans nog eens een pakje onder de kerstboom. De Britse indierockers beleefden, misschien wat tegen de gang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sea Girls - "This Is The End"

Eerder gebruikten we al zonnig en energiek met een hoog meezinggehalte om de jongens van Sea Girls te beschrijven. Inmiddels is het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.