Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day – “Holy Toledo!”

© CPU – Ymke Dirikx

De veteranen van Green Day maakten van de lockdown geen gebruik om een pauze te nemen. Nadat ze in 2020 Father of All Motherfuckers releaseten, verschenen al verschillende gloednieuwe liedjes (“Here Comes The Shock” en “Polyanna”) van het drietal uit Californië. Vandaag komt daar een kersvers singletje bij. “Holy Toledo!” is weliswaar geen single die we op een plaat zullen horen, wat misschien maar beter is, maar wel eentje van een soundtrack. Die soundtrack komt uit Mark, Mary & Some Other People, een film die voor de rest vooral bestaat uit nummers gemaakt door Patrick Stump van Fall Out Boy. Met de Hella Mega Tour in het achterhoofd, vallen de puzzelstukjes dus in elkaar.

“Holy Toledo!” past met andere woorden in een romcom, en dus moeten we dat altijd in het achterhoofd houden. Met een piano waarbij Billie Joe Armstrong zich dromerig op de achtergrond houdt – trucje dat Green Day de laatste tijd te veel toepast – gaat de single van start. Eens de gitaren erin komen, horen we een soort van groovy rocksong die ondersteund wordt door orgels om zo een echt sixties sfeertje te creëren. Het doet wat denken aan zijproject Foxboro Hot Tubs, maar dan toch met het Green Day-jasje doordat het nummer een catchy refrein heeft. Als de single na een tweetal minuten omslaat in een waltzerig sfeertje, voelen we dat de band gewoon wat wilde spelen. En dat speelse zit zeker in de single, al is het hierdoor nog maar eens niet het beste wat we hoorden van Green Day.

Green Day brengt in december nog een oude BBC Session uit met allerlei leuke live-opnames. Iets voor de fans!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3516 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Green Day - "You Irritate Me (Demo)"

Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat Green Day hun vijfde album Nimrod uitbracht. Het album bevatte naast de hitsingle “Good…
InstagramLiveRecensies

Hella Mega Tour (Green Day, Fall Out Boy & Weezer) @ Sportpaleis: En op het eind was er confetti

Het moet zowat het summum zijn voor de poppunkliefhebbers uit de jaren 2000; een tour die ervoor zorgt dat drie favorieten in…
InstagramLiveRecensies

Rock am Ring 2022 (Dag 1): Ronkende gitaren scheuren over de Nürburgring

Na een pandemische pauze van twee jaar keert het grootste dubbel festival Rock am Ring en Rock im Park terug op de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.