Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace Carter – “Dark Matter”

In de drie jaar sinds ze haar debuut-ep Why Her Not Me uitbracht, is singer-songwriter Grace Carter uitgegroeid tot een van de meest besproken jonge artiesten in Groot-Brittannië. Geboren in Londen en opgegroeid in Brighton, heeft de zangeres al de kans gekregen om voorprogramma te zijn voor onder andere Dua Lipa, Lewis Capaldi, Jorja Smith en HAIM. Na haar debuut-ep heeft de 23-jarige zeker niet stilgezeten, ze bleef nummers uitbrengen en met succes. Nu komt ze met “Dark Matter”, waarmee Grace Carter de lat weer hoger legt en ze een nieuwe kijk geeft op haar soulvolle creativiteit.

“Dark Matter” is Carters eerste nummer sinds haar samenwerking met Jacob Banks op “Blame”, die uitkwam in juli vorig jaar. Na een jaar radiostilte maakt ze nu een imponerende terugkeer met een van haar meest kwetsbare nummers. “Dark Matter” brengt een sterke betekenis met zich mee, het is eigenlijk minuten lang een sarcastische boodschap waarin ze eindelijk zichzelf op de eerste plaats zet. Ze schreef de single op een moment dat ze begon met het loslaten van een leven lang goedkeuring zoeken bij iemand die het haar nooit zou geven.

Het is puur haar emotionele stem die met de eer gaat lopen op “Dark Matter”, maar ook de synths die haar begeleiden zijn zeker de moeite. Het zou zo een nummer van Frank Ocean kunnen zijn, aangezien de gelijkenissen treffend zijn. Met dit nieuwe geluid wordt het duidelijk dat Grace een andere richting uitgaat, in tegenstelling tot eerder werk. Ze gaf zelf al aan dat deze song deel is van iets speciaals dat ze komende maanden zal delen, zou er eindelijk een debuutalbum in de maak zijn? Wij hopen alvast van wel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

113 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tayo Sound - "Gone"

2020 lijkt voor opkomende artiest Tayo Sound een mooi jaar te zijn. Hij is amper 18 en heeft dit jaar reeds vier…
AlbumsRecensies

Camelphat - Dark Matter (★★★½): Tijd om te oogsten

Noel Gallagher die te horen is op een tech-house album? De wonderen zijn anno 2020 de wereld nog niet uit. Dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grace Carter & Jacob Banks - "Blame"

Voor artiesten was het nog nooit zo makkelijk om samen te werken met hun collega’s, want dankzij sociale media kan een eenvoudig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.