Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sven Ross – “No Man’s Land”

Eerder dit jaar bracht Sven Ross al drie nummers uit van zijn volgend jaar te verschijnen debuut-ep Filled With Gold. Met “No Man’s Land” wordt daar de vierde single van uitgebracht. Het thema hiervan, de liefde, is geen nieuw terrein voor Sven Ross zijn nummers. Dit keer gaat het echter niet over zichzelf, maar over de relatiebreuk van een vriend, waarvan hij zich afvraagt of hij ooit zal terugkeren naar de persoon die hij was. Qua geluid zijn er gelijkenissen met debuutsingle “Heart Against The Rocks“: lichtvoetige, opgewekte folkpop met een modern randje.

“No Man’s Land” heeft met de opzwellende synths ook een soortgelijke opening. Een effect dat ervoor zorgt dat je meteen het nummer wordt ingezogen. Daaropvolgend is een fijn, fris klinkende slaggitaar te horen die als rode draad zal dienen. Sven Ross zijn zoete stem komt goed tot zijn recht, voornamelijk in het eerste gedeelte. Dit komt doordat de productie -die net als voorgaande singles weer puik in elkaar zit- dan nog wat kleiner van aard is. De productie krijgt door extra (elektronische) percussie en de intrede van de basgitaar gaandeweg steeds wat meer inhoud, maar bombastische vormen zal het liedje nooit aannemen. Bij de emotionelere bridge zwakt de intensiteit, zoals verwacht, wat af om daarna weer terug te komen op oude niveau. Het zijn elementen die we al eerder hebben gehoord van Sven Ross. We worden met de nieuwe single dan ook zeker niet verrast, maar “No Man’s Land” klinkt door de toegankelijkheid, gebruikte instrumentatie en lichte klanken weer prettig in het oor. We zijn echter wel benieuwd of er op de komende ep genoeg variatie te horen zal zijn in de verschillende nummers.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single First Aid Kit - "A Feeling That Never Came"

De terugkeer van First Aid Kit is met deze eerste grijze herfstdagen nu helemaal een feit. Sinds ze deze zomer op Rock…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tears For Fears - ''No Small Thing''

Eerder dit jaar werden wij al blij verrast met het nieuws dat Tears For Fears op 25 februari aanstaande voor het eerst…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sven Ross - ''Blue Birthday''

Nadat Sven Ross zijn debuutsingle ”Heart Against The Rocks” al op zijn verjaardag uitbracht, staat het jaarlijkse fenomeen op zijn tweede single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.