Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sven Ross – ”Heart Against The Rocks”

Wie jarig is trakteert, moet Sven Ross hebben gedacht. En niet zomaar een traktatie. Op z’n verjaardag deelde de in Amsterdam gevestigde singer-songwriter namelijk zijn debuutsingle “Heart Against The Rocks”. Het is een aanloop naar zijn ep Filled With Gold, die in zijn geheel uitkomt in de herfst van dit jaar. De opnames voor de plaat, waarvoor hij zelf het gros van de instrumentatie en productie voor zijn rekening nam, zijn mede mogelijk gemaakt door een geslaagde crowdfundingsactie. Op voorhand waren er dus al genoeg mensen warm gemaakt voor zijn frisse popmuziek. En wij snappen wel waarom.

Het debuut van de liedjesschrijver klinkt erg opgewekt en modern, wat voornamelijk komt door de lichte klanken van de instrumentatie en de deels elektronische percussie. Deze lichtheid is goed terug te horen in de plukkende vioolklanken in de refreinen. Maar het is vooral het tokkelspel van de gitaar die gedurende het gehele nummer erg prettig in de oren ligt. Het liedje vertelt een verhaal over in de diepte van de liefde springen en omgaan met de consequenties, omdat niet alles zo mooi is als het lijkt. De tekst is op z’n zachts gezegd geen nieuw terrein binnen de popmuziek, maar de aanstekelijke melodielijn van het refrein zal nog wel een tijdje in je hoofd blijven echo’en.

Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calum Bowie - "All About Me"

Nauwelijks een week geleden verzorgde Calum Bowie nog het voorprogramma van Myles Smith in de club van de Ancienne Belgique. We schreven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.