Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sven Ross – ”Heart Against The Rocks”

Wie jarig is trakteert, moet Sven Ross hebben gedacht. En niet zomaar een traktatie. Op z’n verjaardag deelde de in Amsterdam gevestigde singer-songwriter namelijk zijn debuutsingle “Heart Against The Rocks”. Het is een aanloop naar zijn ep Filled With Gold, die in zijn geheel uitkomt in de herfst van dit jaar. De opnames voor de plaat, waarvoor hij zelf het gros van de instrumentatie en productie voor zijn rekening nam, zijn mede mogelijk gemaakt door een geslaagde crowdfundingsactie. Op voorhand waren er dus al genoeg mensen warm gemaakt voor zijn frisse popmuziek. En wij snappen wel waarom.

Het debuut van de liedjesschrijver klinkt erg opgewekt en modern, wat voornamelijk komt door de lichte klanken van de instrumentatie en de deels elektronische percussie. Deze lichtheid is goed terug te horen in de plukkende vioolklanken in de refreinen. Maar het is vooral het tokkelspel van de gitaar die gedurende het gehele nummer erg prettig in de oren ligt. Het liedje vertelt een verhaal over in de diepte van de liefde springen en omgaan met de consequenties, omdat niet alles zo mooi is als het lijkt. De tekst is op z’n zachts gezegd geen nieuw terrein binnen de popmuziek, maar de aanstekelijke melodielijn van het refrein zal nog wel een tijdje in je hoofd blijven echo’en.

Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Rust" (feat. Tom Misch)

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…
LiveRecensies

MEAU @ De Roma: Huiskamerconcert XXL

Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Onder dat motto koos de Nederlandse singer-songwriter Meau Hewitt in 2020…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.