Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello & venbee – “No Man’s Land”

© CPU – Matthias Engels

Marshmello stond een tijdje lang aan de top van de EDM-industrie, maar die periode durven we nu wel voorzichtig vergane glorie te noemen. De grootste successen van het kaliber “Alone” en “Silence” liggen al een tijdje achter ons en de producer richt zich nu meer op Spaanstalige reggaeton- en latingeïnspireerde dancemuziek. De Engelse Erin Doyle, alias venbee, vertoeft momenteel op de tegengestelde rijstrook: ze bouwt volop aan haar carrière en lijkt met elke release weer een hoopje extra nieuwe fans achter zich te scharen. Ze ontpopte zich op TikTok tot hype, maar heeft zich intussen van dat labeltje weggewerkt met een sterke mixtape in de vorm van zero experience. Twee artiesten die op het eerste zicht niet veel met elkaar te maken hebben dus, en toch brengen ze vandaag samen een nummer uit.

Wat verbindt Marshmello en venbee dan wel? Geen zorgen, wij konden er ook niet meteen opkomen, maar na het beluisteren van “No Man’s Land” weten we het. Een simpel akoestisch gitaartje, dat we zowel in producties van de gemaskerde dj als van de zingende producer al terug hoorden, vormt de lijm tussen de twee artiesten. Veel meer dan dat, een knuffelig beatje en de pure stem van venbee die het heeft over geen blijf weten met jezelf, klinkt er niet door de speakers, maar dat minimalistische maakt het net een plezier om te luisteren. Voor Marshmello nog eens wat variatie in de stroom aan soms wat matige muziek, voor venbee weer een mogelijk stapje hogerop: “No Man’s Land” is niet de hoogste hoogvlieger, maar mag er zeker zijn en is zijn twee minuten en achttien seconden luisteren beslist waard.

Marshmello: Facebook / Instagram / Website
venbee: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview venbee: 'Ook als the next big thing moet je elke dag vechten voor je plaats’

Een dik jaar geleden postte Erin Doyle een video op haar TikTok-profiel waarin een eerste versie van debuutsingle “low down” te horen…
LiveRecensies

venbee @ Botanique (Witloof Bar): Ongeslepen

In een wereld waar de TikTok-hypes elkaar in sneltempo opvolgen, is het soms moeilijk om door de bomen het bos te blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.