Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single POM – “Piglet”

© Sophie Koterus Korting

Een tijdje geleden maakten we kennis met een vijftal uit het wondermooie Amsterdam en sindsdien konden we eigenlijk geen genoeg krijgen van de band. POM, zoals de Nederlanders zich laten noemen, laat er eigenlijk niet al te veel gras over groeien. De band maakt fijne rechttoe-rechtaan postpunk en houdt het daarin vooral heel plezant. Eerder dit jaar zag zo debuut-ep Lately het levenslicht en zo werd een eerste hoofdstuk ook meteen afgesloten. Ondertussen zijn we alweer een paar maanden verder en nu lost POM het eerste voorsmaakje van een volgend verhaal. Onder de titel “Piglet”, zoals het roze varkentje uit Winnie the Pooh, gaat het er allerminst aaibaar aan toe.

De nieuwste creatie van POM komt redelijk mysterieus uit de startblokken dankzij een donkere baslijn en een angstaanjagend gitaargeluid, maar bloeit al snel groots open. De vlam schiet dan meteen in de pan, waardoor het haast onmogelijk wordt om niet mee te surfen op hun golf van vrolijk klinkende furieuze gitaren. Frontvrouw Liza toont zich van haar meest nonchalante kant en zo worden de vergelijkingen met een Wolf Alice en Black Honey wederom snel gemaakt. Het nieuwe hoofdstuk van POM wordt vandaag met andere woorden met een serieuze knal in gang gestoken en zo verdwijnt “Piglet” voor onbepaalde duur in onze playlist.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2023 volgens verschillende Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2023

Dat er in de Benelux afgelopen jaargang veel kwaliteitsmuziek uitkwam, konden we al lezen in de twintig beste albums van Belgische bodem….
AlbumsFeatured albumsRecensies

POM - We Were Girls Together (★★★½): Leuk, leuk, leuk!

Jonge veelbelovende bands schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond, maar het is vaak pas met de release van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.