Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Daimy Lotus – “Gravity”

Daimy Lotus

De Rotterdamse Daimy Lotus loopt al een tijdje mee. Lotus begon al op een jonge leeftijd met het schrijven van liedjes. Dit deed ze zo goed dat ze in 2009 carrière maakte als songwriter. Daarmee boekte ze grote successen voor artiesten als Felix Jaehn, Dimitri Vegas & Like Mike en Marlon Roudette. Toch trad ze steeds meer zelf op de voorgrond en bracht in 2020 voor het eerst sinds 2015 compleet nieuw werk uit. “OK that it’s not OK” was het eerste wapenfeitje van de Rotterdamse en daarna volgde er nog “Focus” en “Good for Me”. Op alle singles laat ze haar poppy kant, maar ook haar verhalende kant zien. Zo spelen mentale gezondheid, zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling vaak een grote rol. 

Zo ook op haar nieuwe single “Gravity”. Het is de eerste single uit een reeks van vijf singles die Lotus gaat uitbrengen in de komende twaalf maanden. Het nummer begint bijna een beetje als een droom waarin je terecht komt en wanneer Lotus de eerste paar zinnen heeft verteld, zit je midden in een verhaal over vallen en opstaan in een relatie, iets waar je veel van kan leren ongeacht de ervaringen die je ermee hebt. Langzaam wordt er naar het refrein toegewerkt en wanneer deze er in valt, hoor je zeker het potentieel van “Gravity”: een goed doordacht verhaal met een strak refrein, de ideale ingrediënten voor een popliedje. Toch trekt het refrein de kracht van het dromerige liedje een beetje weg, alsof je even wakker geschud wordt. Wanneer weer de eerste woorden worden gezongen in het couplet beland je weer in de wereld van Alice in Wonderland. Door de bridge krijgt het liedje de pit die het nummer nodig heeft. Al met al trekt Daimy Lotus je in een droomwereld die “Gravity” heet. Het herkenbare verhaal maakt van “Gravity” zeker een popliedje met potentieel. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

84 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Daimy Lotus - "1st Class D-Bag"

De Nederlandse zangeres Daimy Lotus droomt al sinds haar vijfde van een muziekcarrière en heeft zich door niets of niemand laten tegenhouden….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montaigne - "gravity" (feat. David Byrne)

Als je nu nog niet weet wie David Byrne is, wordt het eens tijd om uit je donker hol te komen. Hij…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Galine - "Gravity"

In juni 2018 hoorden we enkele nummers van een beginnend project genaamd Galine. Op slag verliefd en gemotiveerd om de vangst de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.