banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Midlake – “Meanwhile…”

© Barbara FG

Acht jaar, zo lang duurde het vooraleer Midlake weer de goesting vond om samen muziek te maken. Nadat in 2013 Antiphon verscheen, het eerste album met leadgitarist Eric Pulido als frontman, zette de band zijn muzikale escapades onder die naam op pauze. Toch kon je de muzikanten vinden bij heel wat andere projecten, onder meer bij BNQT, maar we waren toch vooral aan het wachten op nieuwe Midlakemuziek. Die komt er vandaag in de vorm van “Meanwhile…”, de eerste single van For the Sake of Bethel Woods, dat op 18 maart verschijnt. De plaat haalt inspiratie uit de originele site van Woodstock omdat Pulido daar opgroeide.

De inhoud van “Meanwhile…” kan je misschien al raden, het gaat over de tijd die leidde naar de pauze in 2014 en hetgeen de band inspireerde om terug samen te komen in 2020. Het is een klassiek Midlake-nummer geworden dat inspeelt op mooie samenzang, zachte, dromerige gitaren en een catchy synthdeuntje na een tijd. De americana-feeling is met andere woorden nog niet volledig verdwenen, al missen we toch een klein streepje extra magie om volledig te overtuigen. De instrumentatie is wel heel rijk en de vocals zijn weer zo zacht als een donzig kussentje, maar een beetje meer overtuigingskracht ontbreekt voorlopig nog. Toch kunnen we niet wachten naar wat er nog meer komt van de band.

Op 2 april 2022 speelt de band in Trix. Tickets zijn te verkrijgen vanaf vrijdag 29 oktober.

Website / Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3223 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Gorillaz - Meanwhile (★★½): Wachten, wachten, wachten

Je kent ze wel, Gorillaz, de bekendste virtuele band ter wereld. Sinds het begin van de jaren 2000 kruipt Blur-frontman Damon Albarn…
AlbumsRecensies

BNQT - Volume 1 (★★★): Meer dan de som der delen

Als artiesten besluiten samen te werken en met verenigde krachten en muzikale inspiratie een nummer of een album uitbrengen, is dat niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle BNQT - "Restart"

Sommige supergroepen laten je mond openstaan van verbazing, alleen van de namen al. Als de muziek er bij dan nog eens klinkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.